Naslovna Društvo Javna rasprava o Nacrtu zakona o kulturnom nasleđu

Javna rasprava o Nacrtu zakona o kulturnom nasleđu

131
0
PODELI

Javna rasprava, prva u nizu, u formi okruglog stola, o NACRTU ZAKONA O KULTURNOM NASLEĐU održaće se u Nišu 13. decembra 2019. godine, u 12 časova u Istorijskom arhivu Niš, Tvrđava b.b.

U ime Ministarstva kulture i informisanja javnoj raspravi u Nišu prisustvovaće
– Milan Jakšić, predsednik Radne grupe za izradu Nacrta zakona o kulturnom nasleđu,
– Ljiljana Berić, član Radne grupe,
– Tatjana Bojić Jurić, član Radne grupe (iz Ministarstva kulture i informisanja),
– Predrag Blagojević, sekretar Radne grupe (iz Ministarstva kulture i informisanja).

Radna grupa za izradu Nacrta zakona o kulturnom nasleđu, obrazovana rešenjem Ministarstva kulture i informisanja, izradila je prethodno navedeni Nacrt zakona.
Javna rasprava o Nacrtu zakona o kulturnom nasleđu sprovodi se u periodu od 9. decembra 2019. godine do 9. januara 2020. godine, a po okončanju javne rasprave Ministarstvo kulture i informisanja će analizirati sve primedbe, predloge i sugestije učesnika u javnoj raspravi i na osnovu toga sačiniće izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi o Nacrtu zakona i objaviće ga na svojoj internet stranici i portalu e- uprave.

Svi zainteresovani svoje primedbe, predloge i sugestije mogu dostaviti na utvrđenim obrascima za komentare (koje možete preuzeti na sajtu) na e-mail: zakonnasledje@kultura.gov.rs ili poštom Ministarstvu kulture i informisanja, 11000 Beograd, ulica Vlajkovićeva broj 3.

Ministarstvo kulture i informisanja poziva stručnu javnost i sve zainteresovane da se uključe u javnu raspravu i svojim konstruktivnim predlozima doprinesu optimalnim zakonskim rešenjima u jednoj od ključnih oblasti društva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde