Naslovna Društvo Nišavski okrug „otvorio vrata“ za susret građana i inspektora

Nišavski okrug „otvorio vrata“ za susret građana i inspektora

146
0
PODELI

U Nišavskom upravnom okrugu u okviru akcije Otvorena vrata građani su, drugi put ove godine, mogli licem u lice da razgovarju sa gradskim i republičkim inspektorima o problemima koje imaju, a uglavnom se radi o komunalnim i građevinskim problemima.

Prema rečima načelnice Nišavskog upravnog okruga Dragane Sotirovski, koja je i inicijator ove akcije, na jednom mestu su se našli građani, predstavnici desetak ministarstava i 16  inspekcijskih službi. Najviše je stranaka bilo kod inspektora koji su zaduženi za komunalne i građevinske probleme.

„Nišavski upravni okrug osim akcije „Karavan“ organizuje i Otvorena vrata dva puta godišnje i ovi susreti su jako važni za građene bez obzira što su naši inspektori dostupni svakodnevno, a često  su i na terenu. Osim toga, sugrađeni u istom danu mogu da razgovaraju i sa gradskim i sa republičkim inspektorima na jednom mestu.Praksa pokazuje da oni često ne znaju kome treba da se obrate pa mnogi predmti i zahtevi dođu kod nas, a zapravo su za gradske inspektore i obrnuto. Sada su svi tu, građani imaju četiri sata na raspolaganju, mogu da iznesu svoj problem, da vide gde se nalazi njihov predmer da na kraju  porazgovaraju sa inspektorima zašto je odluka ovakva a nije drugačija“, kazala je načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski.

Prema njenim rečima dve nove akcije koje su pokrenute, Karavan i Otvorena vrata, u mnogome su poboljšale odnos građana i inspekcijskih službi, ali su doprinele i rešavanju problema koje građani imaju.

„Nišavski upravni okrug je sada otvoreniji za građane, inspektori su  dostupniji, a oni kažu da im je sada mnogo lakše jer ne samo da preko akcije „Karavan“ razgovaraju sa predstavnicima lokalne samouprave i  sa građanima. Ta komunikacija je postala jednostavnija, otvorenija i iskrenija“, dodala je Sotirovski.

Marina Živulović Petrović je gradski građevinski inspektor i imala je najviše stranaka.

Građani se žale na nerešene imovinske odnose, traže od nas da porušimo neke objekte koji se sada nalaze u procesu legalizacije pa je to nemoguće. Kada se radi o novogradnji tu više nema problema jer se sve radi po zakonu, ali su ostali stari problemi, kaže Marina Živulović Petrović.

Prema rečima Miroslava Miloševića, republičkog vodnog inspektor dodaje da se građani često obraćaju njima sa problemima koji nisu u njihovom delokrugu rada, ali ih oni upute na pravu adresu gde mogu da očekuju pomoć.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde