Naslovna Društvo Budžet grada naredne godine 11,2 milijarde dinara

Budžet grada naredne godine 11,2 milijarde dinara

74
0
PODELI

Veće grada Niša usvojilo je danas Predlog odluke o budžetu koji predviđa da u 2020. godini budžet tog grada iznosi 11,2 milijarde dinara, što je za oko 500 miliona više ili 4,56 odsto u odnosu na 2019. godinu.

Sekretar Sekretarijata za finansije Danijela Spasović izjavila je da će sa najviše para u narednoj godini raspolagati tri gradska sekretarijata – Sekretarijat za investicije, Sekretarijat za komunalne delatnosti i Sekretarijat za obrazovanje.

“Pomenuti sekretarijati raspolagaće sa po 1,7 milijardi dinara. Prilikom određivanja iznosa za ostale sekretarijate sagledali smo sve njihove zahteve tako da ne bi trebalo da bude problema u izvršavanju budžeta u narednoj godini”, kazala je Spasović.

Prema njenim rečima, najznačajniji prihodi grada u 2020. godini biće od prihoda na poreza na imovinu i prihoda od poreza na zarade.

Budžetom Niša predviđeno da niške gradske opštine dobiju 236 miliona dinara

“Očekujemo povećanje prihoda od poreza na imovinu, s tim što se neće menjati poreska stopa, već će se raditi na utvrđivanju novih poreskih obveznika”, izjavila je Spasović.

Predlogom odluke o budžetu, dodala je Spasović, predviđeno je da niške gradske opštine dobiju ukupno 236 miliona dinara.

“Opština Pantelej dobiće 56 miliona dinara, opština Crveni krst 45 miliona, Palilula 52 miliona, Medijana 39, a Niška Banja 44 miliona dinara. Opština Medijana dobiće najmanje para iako je najveća jer ona ima najviše sopstvenih prihoda”, izjavila je Spasović.

Ona je podsetila da se Predlog odluke o budžetu za narednu godinu može videti na zvaničnom gradskom sajtu i dodala da su građani proteklih nedelja imali priliku da daju predloge i sugestije za izmenu pojedinih budžetskih stavki.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde