Naslovna Društvo Anti-korupcijski čas, prilika da se srednjoškolci upoznaju sa borbom protiv korupcije

Anti-korupcijski čas, prilika da se srednjoškolci upoznaju sa borbom protiv korupcije

70
0
PODELI

Eu info kutak organizuje Anti-korupcijski čas koji će se održati u sredu, 11. decembra 2019. u Ekonomskoj školi (ul. Majakovskog 2) u Nišu sa početkom u 12.00 časova.

Događaju će prisustvovati učenici završnih razreda iz srednjih škola i profesori sa područja Školske uprave Niš koji će sa tužiocima, policajcima i sudijama koji se svakodnevno bore protiv korupcije, kao i sa predstavnicima Agencije za borbu protiv korupcije i nevladinih organizacija razgovarati o svim aspektima korupcije kao i prevenciji od ove štetne društvene pojave.

Ovaj edukativni čas organizuje se u okviru aktivnosti projekta Prevencija i borba protiv korupcije koji finansira Evropska unija, a realizuje se u saradnji sa Ministarstvom pravde Republike Srbije i Republičkim javnim tužilaštvom kao deo aktivnosti u kampanji za podizanje javne svesti o važnosti prevencije i borbe protiv korupcije. 

Pozdravne govore održaće: Darko Bulatović, gradonačelnik Grada Niša, predstavnik Ministarstva pravde Republike Srbije, Predstavnik Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Roman Prah, vođa projekt.

 

Cilj ove kampanje je da se poboljša razumevanje javnosti o temi korupcije kao i razumevanje sistema i mehanizama za prevenciju korupcije, a poseban značaj dat je edukaciji i informisanju mladih ljudi.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde