Naslovna Društvo OŠ Car Konstantin uz svečanu ceremoniju obeležava podizanje Zelene zastave

OŠ Car Konstantin uz svečanu ceremoniju obeležava podizanje Zelene zastave

0
PODELI
foto: OŠ Car Konstantin

Osnovna škola Car Konstatin obeležiće podizanje Zelene zastave, najvišeg priznanja za unapređenje životne sredine, svečanom ceremonijom u holu škole u sredu, 11. decembra od 12:30 sati.

Ceremonija podizanja Zelene zastave biće propraćeno uz prigodan program. Učenici i će recitovati ekološke pesme pesnikinje Lele Stojanović koja će biti gost na svečanosti,pripremljenja je i ekološka predstava kao i modna revija na kojoj će učenici nositi kostime sa temama reciklaža i cirkularna ekonomija.

foto: OŠ Car Konstantin

Osnovnoj školi “Car Konstantin” je nedavno na godišnjem sastanku ekoloških koordinatora na Zlatiboru, dodeljen sertifikat o stečenom statusu međunarodne Eko-škole i najviše priznanje – Zelena zastava.

Eko-škola „Car Konstantin“ stalnim aktivnostima na zaštiti životne sredine podiže svest učenika da postanu glavna pokretačka snaga promena održivog razvoja društva, kroz zabavu i aktivno učenje.

Priča o Zelenoj zastavi započela je 25.1.2018. godine, od kada su učenici o zaposleni, uz svesrdno zalaganje i podršku direktorke Gordane Milošević, prešli sedam programskih koraka Eko-škole.

Cilj programa Eko-škole je da se kroz različite aktivnosti razvija svest učenika i lokalne zajednice o važnosti suživota sa prirodom i da se naprave pozitivni pomaci u odnosu na očuvanje životne sredine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde