Naslovna Društvo Poštari ne nose Nišlijama pisma i pakete

Poštari ne nose Nišlijama pisma i pakete

0
PODELI
Pošta Niš foto: GP018

Poštari u Nišu ni danas nisu nosili gradjanima pisma i pošiljke iako zvanično ne štrajkuju. Od utorka, kada je štrajk krenuo u Beogradu i Novom Sadu, poštari u Nišu na terenu ne nose pakete.

„Pisma i pošiljke stižu iz Beograda, a kako ne stižu, nemamo šta da raznosimo.“ Prema njegovim rečima, poštari u Nišu, kao i njihove kolege u Beogradu i Novom Sadu nezadovoljni su zaradama koje ne premašuju 35.000 dinara.

„Obećano nam je proletos kada smo štrajkovali da će nam plate biti povećane na 50.000 dinara, ali to obećanje nisu ispunili. Na drugoj strani obim posla nam se bitno uvećao“, kazao je on. Dodao da se broj poštara iz godine u godinu smanjuje i da se nakon smrti ili penzionisanja poštara ne upošljavaju novi radnici, već se posao preraspodeljuje na ostale.

„Poslednji reon za podelu pošte u Nišu napravljen je još 1992. godine. Od tada do sada Niš se bitno proširio. Tada nije bilo ni Minovog naselja, ni Mokranjčeve ulice, Čalija, niti mnogih drugih naselja“, rekao je poštar koji je želeo da ostane anoniman.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde