Naslovna Društvo  „Oro“ održao veliki  koncert i oduševio publiku

 „Oro“ održao veliki  koncert i oduševio publiku

111
0
PODELI

Povodom šest decenija postojanja, Folklorni ansambl „Oro“ održao je minule subote u Domu Vojske veliki koncert, a na sceni su se zajedno našli prvi ansambl i više generacija veterana.

Posetioci su videli Igre iz Šumadije, igre iz Knjaževca, Gradske igre, igre iz Bele Palanke, iz Mačve, iz okoline Leskovca, iz zapadne Srbije, iz okoline Obrenovca, iz Vranja i igre čobana sa Stare planine. Veliki narodni orkestar Studentskog kulturnog centra publici se predstavio izvodjenjem Žikinog kola, Stare vlajne i Paraćinke, a solista Milena Ristić izvodjenjem narodne pesme „Gde si bila, jare moje“.

Odlične koreografije, odlični igrači i predivna narodna nošnja, nikoga u publici nisu ostavili ravnodušnim.

„Sjajni, fenomenalni, divni“, samo su neki od komentara koji su se mogli čuti u publici tokom koncerta koji je trajao duže od dva sata.

Gromoglasni aplauzi čuli su se nakon svih nastupa, a prave ovacije izazvao je nastup prvog ansambla koji je u punom sastavu izveo Igre čobana sa Stare planine i u samom finalu koncerta Igre iz Vranja.

Direktorka SKC-a Dragana Petković podsetila je na koncertu da Ansambl narodnih pesama i igara „Oro“ punih 60 godina neguje narodne igre i pesme iz svih krajeva Srbije, a posebno igre iz Ponišavlja i jugoistočne Srbije.

Akademski folklorni ansambl „Oro“osnovan je 1959. godine na Univerzitetu u Nišu, a od 1992. godine radi pod okriljem Studentskog kulturnog centra Niš.

Tokom 60 godina postojanja više od 30.000 članova se edukovalo i predstavljalo srpsku tradiciju. Anasambl je održao više od 2.000 nastupa i koncerata, učestvovao je u obležeavanju brojnih manifestacija i dobitnik je najznačajnijg priznanja Grada Niša, nagrade „11. januar“.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde