Naslovna Kultura Otvoren 56. Sajam knjiga

Otvoren 56. Sajam knjiga

196
0
PODELI

Tradicionalni, 56. po redu Sajam knjiga u Nišu otvoren je sinoć u 18 časova u hali „Čair“, a posetioci će moći da ga posete do nedelje, 8. decembra. Sajam je otvorio Vladimir Tabašević, dobitnik NIN-ove nagrade za 2018. godinu za roman „Zabluda Svetog Sebastijana“.

„Čast mi je da mi je pripala prilika da otvorim sajam knjiga u Nišu, gde je 1958. godine rođena moja majka, to je neka privatna, lična, intimna istorija“, kazao je Tabašević na otvaranju Sajma.

„U svom jeziku, u svojoj književnosti, u načinu na koji se jezikom bavim, imam jedan specifičan fokus, a to je fokus na taj odnos jezika i stvarnosti, i toga kako je moguće, zapravo, samim jezikom intervenisati u stvarnost, i tu nekako stvarnost menjati“, naveo je Tabašević.

Poručio je čitaocima da za čitanje i za knjigu uvek moraju da nađu dovoljno vremena.

Srđan Savić, direktor Niškog kulturnog centra koji je organizator Sajma, rekao je da činjenica da se ova manifestacija, koja promoviše knjigu, čitanje i izdavaštvo, održava po 56. put govori i o njenoj vrednosti.

„Niški kulturni centar tokom Sajma knjiga tradicionalno organizuje akciju „Кnjiga na dar“ sa ciljem upotpunjavanja i obogaćivanja školskih biblioteka u seoskim školama na teritoriji Grada Niša ili darivanja najrazličitijih izdanja onim bibliotekama koje su pred gašenjem. Do sada su akciju podržavali i sajamski izlagači darivanjem svojih knjiga, međutim ove godine odlučili smo da po jedna škola u svakoj od pet niških opština dobije određeni broj knjiga u izdanju Niškog kulturnog centra“, istakao je Savić.

U sredu će, u 12 časova, biti dodeljene tradicionalne sajamske nagrade, a u četrtak će biti održan Dečji dan. Pojedinačne ulaznice za sajam koštaju 120 dinara. Sajam je otvoren od 10 do 20 časova. 

Na sajmu će se predstaviti 70 izlagača, a imaće i zanimljiv prateći program, dok će se starija izdanja prodavati sa popustom.

Pojedinačne ulaznice za sajam koštaju 120 dinara, a grupne 70 dinara. Posetioci koji ulaznicu kupe i prvog i poslednjeg dana sajma dobiće na poklon knjigu u izdanju Niškog kulturnog centra.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde