Naslovna Sve vesti Niš Ambasdor SAD Entoni Godfri u poseti Nišu

Ambasdor SAD Entoni Godfri u poseti Nišu

258
0
PODELI

Novopostavljenji ambasador SAD, Njegova ekselencija Entoni Džofri stigao je u Niš gde se sastao sa gradonačelnikom Niša, Darkom Bulatovićem. Bulatović je ambasadoru čestitao na izboru i  poželeo mu dobrodošlicu.

Ambasador Džofri se upoznao sa potencijalima Niša i sa projektima koje realizuju američke agencije i preduzeća u Nišu i okolini. Konstatovano je da nema prepreka da se saradnja u svim oblastima ne unapredi i proširi u budućnosti.

Istaknuti su projekti Novi Niš koji realizuje američka kompanija “Clean Earth Capital”, i važnost učešća Američke agencije za razvoj (USAID) u realizaciji brojnih razvojnih projekata u Nišu.

Bulatović je istakao da Niš ima velike potencijale u privrednom, obrazovnom i kulturnom segmentu, a posebno je istaknut značaj obrazovanih sistema. On je rekao da su stručni kadrovi izdvajaju Niš od ostalih gradova u Srbiji i da grad ima sve preduslove za privlačenje novih investitora.

U Gradskoj kući se načela i tema državne politike. Ambasador i gradonačelnik su se složili da Srbija treba da teži pristupanju Evropskoj uniji u čemu Srbija ima punu podršku Sjedinjenih Američkih Država.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde