Naslovna Sve vesti Niš Nišlije protestovale zbog medijskih napada na predsednika Vućića

Nišlije protestovale zbog medijskih napada na predsednika Vućića

237
0
PODELI

Oko 6000 građana Niša učestvovalo je u protesnoj šetnji od Narodnog pozorišta do Tržnog centra “Kalča” kako bi podržali predsednika Srbije Aleksandra Vučića i izrazili nezadovoljstvo zbog medija koji ga napadaju.

Učesnici protestne šetnje nosili su u rukama znake “stop” i dva velika transparenta na kojima je pisalo “Stop krvavom scenariju” i “Đilase ne ubijaj Srbiju”.

Kolona sa učesnicima protesta najpre se zaustavila ispred zgrade Skupštine grada, a potom ispred TC “Kalča”, nakon čega je protest završen.

Protest je organizovan putem fejsbuk grupe “Stop krvavom scenariju”.

U pozivu za protest “Stop krvavom scenariju” koji je objavljen na toj fejsbuk grupi postavljena su pitanja “da li je medijska sloboda zveckanjem oružja” i “da li je sloboda mišljenja pozivati na nečije ubistvo”.

U objavi je takođe da navedno da “dok mi radimo i gradimo Srbiju i borimo se za bolju budućnost, drugi bi da nam ruše to što stvaramo”.

“Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je običan čovek, jedan od nas. Radi i gradi, kao i svaki drugi, normalan građanin Srbije. Nekima to smeta. Neki bi da snajperom, zaustave Srbiju, zaustave budućnost, zaustave tebe. Upapamti! Snajper nije okrenut samo u predsednika Srbije, okrenut je i ka tebi”, navedno je u pozivu na fejsbuk grupi “Stop krvavom scenariju”.


Učesnici protesta jednoglasno su osudili su napade na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Jedan od učesnika protesta Ivan Marković rekao je da smatra da je naslovna strana NIN-a direktno ugrožavanje bezbednosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Nišlijka Milena Ilić rekla je da želi mir u zemlji i da osuđuje sve češće napada na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Protest je počeo u pet do 12, a okončan je nešto pre 13 časova, bez ikakvih incidenata.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde