Naslovna Kultura „Abrašević“ održao koncert za pamćenje

„Abrašević“ održao koncert za pamćenje

90
0
PODELI

Kulturno-umetničko društvo „Abrašević“ održalo je minule suobote tradicionalni godišnji koncert i još jednom pokazalo da je jedno od najboljih KUD u ovom delu Srbije.

Puna dva sata programa „Abrašević“ je priredio u niškom Domu Vojske Srbije, koji je bio ispunjen do poslednjeg mesta.

Aplauzima i ovacijama publika je ispratila ispratila nastupe tri dečja ansambla, pripremni i prvi ansambl, ansambla veterana i izvorna grupa.

Dugim aplauzima publika je nagradila sve nastupe igrača „velike porodice Abrašević“, kako su to kulturno umetničko društvo nazvali voditelji programa, pesnik Vlasta Cenić, i pesnikinja i predsednica KUD „Abrašević“ Violeta Jović.

Posetioci su mogli da vide igre iz okoline Niša, „Tobdžijsko oro“, igre iz Jasenice, vlaške igre, igre iz Vranjskog polja, iz Zaplanja, iz Šumadije, iz Vladičinog Hana i Crne Trave.

Velikim aplauzom publika je ispratila i nastup gosta iz Zaplanja gajdaša Slobodana Dimitrijevića Galeta i muzičara koji su ga pratili.

Poslednjim koncertom „Abrašević“ je pokazao da i dalje vredno radi na očuvanju naše kulturne baštine i da to društvo ima budućnost jer okuplja veliki broj dečaka i devojčica svih uzrasta, počev od onih koji još nisu krenuli u školu.

KUD Abrašević ove godine je proslavio 114 godina postojanja, pošto je osnovan davne 1905. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde