Naslovna Sve vesti Niš Kultura, jedna od mogućnosti saradnje Austrije i Niša

Kultura, jedna od mogućnosti saradnje Austrije i Niša

211
0
PODELI

Drago mi je da sam sada u Nišu, a neposredni razlog moje posete je peta KreNI konferencija čiji smo mi prošle godine bili domaćini, a sada smo to predali francuskim kolegama, kazao je dr Adrijan Fajks koji je posetio i Gradsku kuću u Nišu gde je razgovaraos a gradonačelnikom Niša i sa gradskom većnicom Jelenom Mitrovski.

“Ovo je bila i odlična prilika da se sretnemo sa našim  lokalnim. partnerima u Nišu sa kojima imamo izuzetnu saradnju. Razgovaraću sa predstavnicima kulturnih institucija i sa predstavnicima grada o potencijalima buduće sardnje”, kazao je Fajks.

“Austrija će nastaviti da podržava lokalne partnera sa kojima je do sada imala odličnu saradnju, prvenstveno  KreNI konferenciju, odnosno kreativne industrije u gradu  jer smatra da je to veliki potencijal i Niš napravio veliki napredak na tom polju”.

Gost iz Austrije je posetio i Startap centar i upoznao se Naučno tehnološkim parkom koji se gradi.

“To je veliki potencijal za grad Niš i na tom polju možemo da ostvarimo izuzetnu saradnju. Svakako da sam razgovarao sa institucijama u kulturi i očekujem saradnju između pozorišta, na filmu i slično, ali moram da naglasim da izuzetnu saradnju imamo sa Nišvilom jer se na ovom festivalu stalno pojavljuju naši umetnici, a sa tom tradicijom ćemo i nastaviti”.

Jelena Mitrovski je dodala da je saradnja sa  austrijskom ambasadorm već ostvarena i na očekivanom je nivou, a traje i godinama.

Nadamo se da ćemo u Nišu imati češće promociju austrijske kulture. Imamo 10  ustanova kulture i 11 gradskih manifestacija i zaista velike potencijale da prezentujemo našu kulturu predstavnicima austrijskog naroda ali i da saznamo ono što do sada nismo znali o njihovoj kuturi”, istakla je Mitrovski.                                                 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde