Naslovna Sve vesti Niš Skupština grada Niša usvojila treći rebalans budžeta

Skupština grada Niša usvojila treći rebalans budžeta

255
0
PODELI

Skupština grada Niša usvojila je danas treći rebalans budžeta koji predvidja korekciju odredjenih budžetskih stavki, ali ne i izmenu ukupne vrednosti budžeta.

Srekretar Sekretarijata za finansije Danijela Spasović izjavila je da budžet i dalje iznosi 10,7 milijardi dinara, ali da se rebalansom opredeljuju 15 miliona za Divljanu i 30 miliona dinara za transfere gradskim opštinama.

„Prethodnim rebalansom Gradskoj opštini Medijana dali smo odredjeni iznos, a nakon toga pristigao je zahtev za korekciju opštine Pantelej od tri miliona dinara i opštine Crveni Krst od sedam miliona dinara. Oni su procenili da su im ta sredstva neophodna da bi do kraja godine završili svoje programske i projektne aktivnosti. Grad im je izašao u susret s obzirom da smo za prvih devet meseci u budžetu ostvarili za 700 miliona više u odnosu na prethodnu godinu“, izjavila je Spasović.

Ona je kazala da su rebalansom povećani iznosi na pozicijama za porez na zarade i porez na imovinu, koji predstavljaju najznačajnije stavke medju prihodima.

Spasović je rekla da je prihod od republike ostao isti i iznosi 53 miliona dinara mesečno.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović da je grad našao mogućnost da pomogne Divljani u najtežem vremenu za tu ustanovu i dodao da će Divljana dobiti novac ne samo kroz rebalans budžeta već i iz budžeta za narednu godinu.

Bulatović je istakao da je rebalansom budžeta predvidjeno povećanje sredstava za održavanje putne infrastrukture i istakao da je grad ove godine rekonstruisao blizu 70 saobraćajnica, a pri tom se budžet grada nije zadužio ni jedan jedini dinar.

On je istakao da se broj zaposlenih u Nišu povećava, a da je nezaposlenost smanjena sa 36.000 na 22.000 dinara. Bulatović je podsetio da se u gradu završava Naučno-tehnološki park i grade socijalni stanovi.

Odbornici Srpske napredne stranke na sednici Skupštine grada osudili su najnoviju naslovnu stranu NIN-a na kojoj se nalazi fotografija snajpera uprenog u predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Odbornik Boban Džunić rekao je da pristojna Srbija mora da se ogradi o naslovnu stranu NIN-a i nišanjenje u srce Srbije, u predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Odbornica SNS Dušica Davidović kazala je da bi naslovnu stranu NIN-a shvatila kao ozbiljnu poruku koja se šalje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i da treba da se stide svi oni koji naslovnu stranu podržavaju.

Odbornici opozicije, osim odbornice Srpskog sabora Zavetnici Jelene Djordjević, bojkotovali su i današnje skupštinsko zasedanje.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde