Naslovna Društvo Medijsko prelistavanje sa urednicom BBC-ja na srpskom u EU info kutku

Medijsko prelistavanje sa urednicom BBC-ja na srpskom u EU info kutku

125
0
PODELI

U EU info kutku u Nišu počinje novi ciklus javnih događaja  Medijsko prelistavanje sa…“ na kojima će ugostiti priznate medijske stručnjake i razgovarati o značajnim temama koje su obeležile protekli period. U četvrtak, 5. decembra od 12 sati u prostorijama EU info kutka u Nišu (ul. Vožda Кarađorđa 5) zakazani je medijsko prelistavanje sa urednicom servisa BBC na srpskom Aleksandrom Nikšić.

Na ovom i svakom budućem prelistavanju gostovaće po jedan medijski stručnjak koji će sa publikom razgovarati o aktualnim medijskim temama. Pored toga prisutni će “dešifrovati” medijske poruke i pokušati da nađu “slepe mrlje” koje stvaraju kroz ustaljene načine konzumiranja informacija. Govoriće se o tome kako i zašto se često dešava da o istoj temi mediji sasvim različito izveštavaju. 

Tokom prvog prelistavanja sa Aleksandrom Nikšić, uz aktuelne vesti sa BBC servisa, prelistavaće se i najaktuelnije teme u drugim medijima.

“Sa sagovornicom ćemo razgovarati i o Bregzitu, ali i o tome kako o ovoj temi izveštavaju mediji u Britaniji, a kako kod nas? Pored toga, BBC ima različite načine verifikacije informacija, a mi u kontekstu zaštite od lažnih vesti ovom prilikom proveravamo koje filtere prolazi vest da bi dospela pred čitaoce BBC-a.” ističu iz EU info kutka. 

Prisustvo „Medijskom prelistavanju“ je besplatno za zainteresovane građane. Iz organizacionih razloga i zbog ograničenog broja mesta, potrebno je najaviti dolazak na officenis@euinfo.rs ili 018/254-461, najkasnije do 4. decembra u 15 sati. 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde