Naslovna Ekonomija Grad namenio novac za “Divljanu”

Grad namenio novac za “Divljanu”

600
0
PODELI

Gradsko veće usvojilo je treći po redu rebalans budžeta grada u ovoj godini pri čemu je obim budžeta ostao isti, 10 milijardi i 709 miliona dinara. Došlo je samo do promena na pojedinim pozicijama.

Prema rečima Danijele Spasović iz Sekretarijata za finansije  u okviru trećeg rebalansa  uvodi se rashod od 15 miliona dinara, a u pitanju je novac koji je namenjen Ustanovi Divljana koja sada postaje indikrektni korisnik budžeta.

Ovim novcem biće namiren dug Ustanove “Divljana” i zaposlenima će biti isplaćene zarade. Za 28 miliona i 300 hiljada  dinara povećava se transfer Gradskoj opštini Medijana.

Danijela Spasojević foto: Gp 018

“Radi se o transferu koji smo predvideli kako bi Gradska opština Medijana završila svoje programske i projektske aktivnosti do kraja budžetske 2019.godine, odnosno, kako bi mogla da aplicira za neke projekte koji se odnose na prekograničnu saradnju i realizaciju svojih programskih aktivnosti koje je započela”, kaže  Danijela Spasović iz Sekretarijata za finansije Grada Niša.

Kako je obim budžeta ostao isti, a bilo je novih rashoda, došlo je i do umanjenja para na nekim pozicijama.

“Umanjene su pozicije na programu uređivanja, kod Kancelarije za lokalni ekonomski razboj, a do umanjenja je došlo jer smo napravili uštedu  kroz javne nabavke i na samim tim pozicijama je došlo do smanjenja rashoda”, objašnjava Danijela Spasović.      

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde