Naslovna Društvo „Pozitivno roditeljstvo“ – okrugli sto SOS Dečijeg sela Srbije 20. novembra

„Pozitivno roditeljstvo“ – okrugli sto SOS Dečijeg sela Srbije 20. novembra

157
0
PODELI

Povodom obeležavanja Svetskog dana prava deteta, 20. novembra, SOS Dečija sela Srbija će održati okrugli sto pod nazivom „Pozitivno roditeljstvo“.

 U 2018. godini, po podacima Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu, na alternativnom staranju je bilo 5 740 dece, a čak 59.4% dece je izdvojeno iz porodice zbog neadekvatne roditeljske brige. Ovi podaci upozoravaju da je podrška porodici neophodna kako bi roditelji mogli da nastave da brinu o deci u okviru porodice. Porodično okruženje je nezamenljivo za pravilan rast i razvoj dece. Na postizanju tog cilja doprinos je neophodno da daju socijalne službe, obrazovne ustanove, zdravstvene ustanove, civilne organizacije… Upravo je to razlog održavanja okruglog stola „Pozitivno roditeljstvo“ – saradnja radi očivanja porodice.

Okrugli sto će se održati 20. novembra 2019. godine, u EU Info Kutku, Vožda Karađorđa 5 u Nišu, sa početkom u 12 časova.

Učesnici:

  • Lidija Stanković, Centar za socijalni rad, pomoćnik direktora – Uloga Centra za socijalni rad u razvoju pozitivnog roditeljstva
  • Vera Kostić, Osnovna škola „Prvi maj“ Trupale, direktor škole – Saradnja porodice i škole
  • Milica Mitrović, SOS Dečija sela Srbija, koordinator Program jačanja porodice – Podrška porodici i pozitivno roditeljstvo

Neophodno  je da prisustvo prijavite na mail milica.mitrovic@sos-decijasela.rs, ili na telefon 064/8038377, najkasnije do srede 20.11.2019. godine, u 10h.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde