Naslovna Društvo Odobrena bespovratna sredstva grada firmama i radnjama

Odobrena bespovratna sredstva grada firmama i radnjama

154
0
PODELI

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović potpisao je juče rešenje o dodeli pomoći privrednim subjektima sa teritorije grada Niša koji su konkurisali za dodelu bespovratnih sredstava, predvidjenih Programom lokalnog ekonomskog razvoja.

Rešenje je objavljeno na zvaničnom gradskom sajtu, a uradjeno je u skladu sa preporukama Komisija za dodelu finansijske pomoći.

U rešenju koje je objavljeno na zvaničnom gradskom sajtu navodi se da je Komisija (u prvom krugu) ocenila prijave pristigle od 20. septembra do 7. oktobra.

U cilju unapredjenja konkurentnosti  bespovratnu pomoć dobiće 74 mikro, malih i srednjih preduzeća i radnji, a visina pomoći kreće se od 53.000 do 300.000 dinara.

Za povećanje konkurentnosti u prvom krugu biće podeljeno nešto više od 19 miliona dinara, a za tu namenu preostalo je još 409.000 dinara.

Za projekte saradnje sa naučno-obrazovnim organizacijama i udruženjima bespovratnu pomoć dobiće sedam privrednih subjekata. Visina pomoći iznosi  izmedju 780.000 i 800.000 dinara, odnosno ukupno nešto više od 5,5 miliona dinara.

Za organizaciju medjunarodne manifestacije privredno-turističkog karaktera ili grupne posete manifestacijama u inostranstvu sa ciljem da se promovišu privredno-turistički potencijali grada Niša pomoć će dobiti pet privredna subjekata. Visina pomoći kreće se od 748.500 do 800.000 dinara.

Za projekte saradnje sa naučno-obrazovnim organizacijama i udruženjima i za organizaciju medjunarodne manifestacije ili grupne posete manifestacijam u inostranstvu, na raspolaganju je još milion dinara.

Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava, predvidjenih Programom lokalnog ekonomskog razvoja raspisan je 20. septembra, a rok za dostavljanje prijava bio je 4. novembar.

Javnim konkursom je predvidjeno da će se o prijavama odlučivati sukcesivno, odnosno svakih 15 dana nakon isteka roka za dostavu dokumentacije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde