Naslovna Društvo Priroda u pozitivu – Najbolje fotografije netaknute prirode Srbije

Priroda u pozitivu – Najbolje fotografije netaknute prirode Srbije

150
0
PODELI

Najbolje fotografije netaknute prirode Srbije izabrane na konkursu “Priroda u pozitivu” biće predstavljene u Nišu. Otvaranje izložbe zakazano je za ponedeljak, 18. novembar od 17h, u EU info kutku u Nišu.

Petočlani žiri odabrao je četiri pobedničke od preko 3.000 pristiglih fotografija na konkursu „Priroda u pozitivu“, koji su organizovali Delegacija Evropske unije u Srbiji i časopis „Nacionalna geografija“ na srpskom jeziku.

Nagrade su dobili:

  1. mesto – Geza Farkaš, Fotografija: Srne, Mesto nastanka: Slano Kopovo
  2. mesto – Jan Valo, Fotografija: Jutro, Mesto nastanka: Ovčar;
  3. mesto – Zoran Milutinović, Fotografija: Obračun, Mesto nastanka: Stari Begej.

Najbolja fotografija mobilnim telefonom – Jana Kotnik, Fotografija: Trem, Mesto nastanka: Suva planina.

Pobedničke fotografije, kao i 15 fotografija koje su ušle u najuži izbor, biće izložene od 18. novembra u EU info kutku u Nišu, a ukupno 29 najboljih fotografija biće objavljeno u e-publikaciji Delegacije Evropske unije.

Otvaranju izložbe u Nišu prisustvovaće i urednik Nacionalne geografije u Srbiji Igor Rill. Ovo će biti jedinstvena prilika da u neformalnom, opuštenom razgovoru saznamo kako funkcioniše Nacionalna geografija u Srbiji i kakav je pogled kroz čuveni žuti okvir svetskog brenda koji pruža uvid u svet geografije, kartografiije, istorije, ekologije, astronomije i drugih prirodnih i društvenih nauka.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde