Naslovna Društvo Dodeljene nagrade “Svetislav Milić”

Dodeljene nagrade “Svetislav Milić”

0
PODELI

Humanitarna organizacija „Nađi Raula“ iz Niša i Centar za inovacije „ITKonekt“ iz Beograda ove godine organizovali su prvu dodelu nagrada „Svetislav Milić“ – mladima od srca, a među nagrađenima je i supruga predsednika Aleksandra Vučića, Tamara Vučić kojoj je uručena specijalna plaketa mira za podršku mladim ljudima.

Najbolje među najboljima pozdravili su i načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski, gradonačelnik Niša Darko Bulatović, predsednik Skupštine grada Niša Rade Rajković, predstavnici niškog Univerziteta, fakulteta i ostalih institucija i ustanova.

Nagrade su primili  Vuk Bibić i Veljko Đurić za oblast nauka i obrazovanje, Nemanja Kovačević, za oblast kultura i umetnost, Danilo Đokić, za oblast humanitarni rad i mirna borba za ljudska prava. Nemanja Tadić za oblast sport, nosilac priznanja institucija godine je Gimnazija „Svetozar Marković“ u Nišu. 

“Danas u vreme velike izgradnje i ulaganja najveća investicija je u obrazovanje, u mlade, u nauku, u ono što jeste potencijal ovog društva i ponos ove zemlje”, kazao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

“Nagrada me uvek obraduje, ali svaka nagrada je i obavezujuća. Dobiti nagradu velikog čoveka kakav je  bio Svetislav Milić motivacija je za svakoga,ali je to nagrada i koja obavezuje”, kazao je Nemanja Tadić. “Trudiću se da i dalje budem dobar na sportskim terenima i obradujem svoj grad medaljama”.

Uručena su i tri specijalna priznaja. Ana Kitić, je trenutno na doktorskim studijama na Mašinskom fakultetu. Drži vežbe studentima mlađih godina studija, a godinama je proglašavana za najboljeg studenta u generaciji, bila je stipendista Ministarstva omladine i sporta. Nikola Kostić, učenik je osmog razreda osnovne škole „Učitelj Tasa“ u Nišu i predstavlja primer pravog kreativnog dečaka pred kojim je budućnost. Poseban doprinos njegovom razvoju u sferi IT industrije dao je i Hari Roberts, google developer, koga je upoznao na konferenciji ITKonekt, održanoj u aprilu ove godine u Nišu. Treće specijalno priznanje dodeliće se Jeleni Tomašević, učenici Gimnazije „Kreativno pero“ u Beogradu. Njena odluka da ovog leta odseče svoju kosu i donira je onima kojima je potrebna, je gest koji pokazuje njenu unutrašnju zrelost.  

“Počeo sam slaganjem Rubikove kocke, a stigao sam do programiranja. Sada radim na jednom softveru i nadam se da ću ga prodati nekoj firmi”, kaže Nikola Kostić.

Milica Nastasić u ime organizatora komkursa i „ITKonekta“ iz Beograda kaže da nagrada “Svetislav Milić” ima za cilj da podrži mlade koji su već u nečemu uspeli.

“Ovo je  jedan od načina da mozivišemo ove mlade ljude da nastave sa radom, a sa druge strane da motivišemo i ostale mlade ljude da krenu njihovim putem”, kaže Milica Nastasić. “Nagrada je značajna za grad Niš, ali i za celu Srbiju. Nadamo se da ćemo nastaviti ovu tradiciju, a “ITKonekt” oidržava nagradu”.

U umetničkom programu nastupiće Ženski akademski hor SKC-a i Dečiji hor “Čarolija”.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde