Naslovna Društvo Lekari Klinike za kardiohirurgiju obavili 1.500 operacija

Lekari Klinike za kardiohirurgiju obavili 1.500 operacija

213
0
PODELI

Direktor Klinike za kardiohirurgiju Kliničkog centra Niš dr Dragan Milić saopštio je juče da je na toj klinici uradjena 1.500.  kardiohirurška operacija.

Milić je rekao da će Klinika za kardiohirurgiju uskoro obeležiti pet godina rada, jer je otvorena 21. novembra 2014. godine.

„Ove godine  na klinici je operisano 389 kardiohirurskih pacijenata, a do kraja naredne nedelje preći ćemo i brojku od 400 operisanih.  Najveći uspeh je taj što već skoro pune tri godine sve operacije izvodi isključivo, i u celosti niška ekipa.  Od 1.500 uradjenih operacija umrla su 33 bolesnika sto čini stopu smrtnosti od neverovatnih 2,2 odsto“, naveo je dr Milić.

Prema njegovim rečima,  za ovaj fantastičan uspeh Klinike najzaslužnije je osoblje.

„To su sjajni mladi ljudi koji me čine ponosnim sto sam njihov kapiten: lekari (hirurzi, anesteziolozi i klinički transfuziolog), sestre u operacionij sali, intenzivnoj nezi, odeljenju i ambulanti, perfuzeri bez kojih nema kardiohirurgije, anesteticari, bolnicari, higijenicari i nemedicinsko i administrativno osoblje“, napisao je dr Milić

Na listi čekanja za operaciju na Klinici za kardiohirurgiji nalazi se svega 62 bolesnika i poslednji na listi zakazan je za 24.decembar, odnosno lista čekanja duga je svega 40 dana.

„To je najkaraća lista čekanja u Srbiji sigurno, a naš cilj je da listu čekanja skratimo samo na 10 dana“, izjavio je Milić.

On je podsetio da, kada je kardiohirurgija kretala sa radom, na listi čekanja bilo 350 pacijenata, a na operaciju se čekalo godinu dana.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde