Naslovna Društvo Institucija godine – Gimnazija „Svetozar Marković“ 

Institucija godine – Gimnazija „Svetozar Marković“ 

0
PODELI
Gimnazija "Svetozar Marković"

Komisija za dodelu Nagrada „Svetislav Milić“ – mladima od srca donela je jednoglasnu odluku da nagradu u oblasti institucija godine dobije Gimnazija „Svetozar Marković“ iz Niša, njima se nagrada dodeljuje „za izvanredne rezultate na polju razvoja i promocije nauke i obrazovanja“.

“Lično sam jako ponosan, a svima nam je bilo jako drago što je komisija kednoglasno odlučila da ove godine, kada se nagrada prvi put dodeljuje, laureate bude Gimnazija “Svetozar Marković”, kaže direktor gimnazije Marjan Mišić.

“Kao neko ko je bio đak ove škole, kasnije profesor, a sada i direktor, jako sam ponosan na svaki naš uspeh i zahvaljujem se komisiji koja je sagledavajući sve aspekte našeg grada i postojanja prosto odlučila da zaslužujemo pažnju i nagradi nas na ovaj način”.

Direktor Gimnazije “Svetozar Marković” u Nišu Marjan Mišić dodaje da mu je izuzetno drago da su viđeni kao institucija koja je za ugled i za primer.

“Naša ideja svakako jeste da podržimo i inspirišemo druge da zajedno radimo, da napredujemo i podižemo kvalitet obrazovanja u našoj zajednici koja to zaslužuje. Gimnazija “Svetozar Marković” sve što radi , radi imajući u vidu zajednicu, počev od Festivala “Nauk nije bauk” do  pripremne nastave koja je besplatna za sve talentovane učenike. Prošle godine su naši učenici u saradnji sa Kancelarijom za mlade GO Palilula organizovali besplatnu pripremu za učenike slabijeg imovinskog stanja za završni ispit. Tako da ova nagrada prestavlja izuzetno priznanje  za ono što Gimnazija “Svetozar Marković” radi”, kaže direktor Marjan Mišić.

On ističe da uspešnom radu škole u velikoj meri doprinos daju i učenici i kolektiv škole.

“Nadamo se da će ovaj naš uspeh  motivisati i ostale da rade na način na koji mi radimo. Zanimljiv je i podatak da se profesori  “vraćaju” gimnaziji. Veliki broj profesora su bivši učenici ove škole, a dosta je i onih kojima su i mame i tate i bake i  deke bili učenici Gimnazije “Svetozar Marković”, kaže Mišić i najavljuje još jednu novinu, formiranje Alumni kluba škole.

“Ideja je rođena povodom 65 godina škole. Dugo smo  se pripremali za to i nadamo se da ćemo iduće godine okupiti sve one koji žele da nam se pridruže, da se prisete svoje škole i budu tu kada su školi potrebni”, ističe Mišić.

Gimnazija „Svetozar Marković“ u Nišu osnovana je 1. septembra 1954. godine. Svoju delatnost je najpre obavljala u objektu u kome se nalaze dve niške Gimnazije u Voždovoj ulici. Međutim, već 1966. godine se seli u prostorije doma učenika srednjih škola. Učenici i profesori ove škole svake godine organizuju festival nauke „Nauk nije bauk“, zahvaljujući kome je Grad Niš postao nadaleko poznat i zahvaljujući kome veliki broj ljudi poseti Niš.

Opšte je poznato da učenici ove škole postižu izvanredne rezultate na brojnim takmičenjima, poput onih iz fizike, informatike, filozofije i sl, a u obrazloženju se posebno ističe pozitivna energija profesora ove škole, koji i sami učestvuju u brojnim projektima.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde