Naslovna Društvo Završene jubilarne Izviđačke igre ”Voždovi dani”

Završene jubilarne Izviđačke igre ”Voždovi dani”

175
0
PODELI
Završeni "Voždovi dani" foto: Gradski portal 018

Tokom vikenda su u Nišu, u organizaciji Odreda izviđača ”Vožd Karađorđe”, održane Izviđačke igre ”Voždovi dani 2019”. Akcija je okupila 250 učesnika – članova izviđačkih odreda iz Niša, Srbije i regiona, uzrasta od 11 do 19 godina, uz podršku odraslih volontera.

”Voždovi dani” već 30 godina dosledno i na delima promovišu krilaticu da izviđači stvaraju bolji svet, kroz posvećenu obrazovno-vaspitnu misiju sa decom i mladima, u prirodi i kroz služenje zajednici”, kažu u OI “Vožd Karađorđe”.

Tokom prvog dana akcije održan je ceremonijal svečanog otvaranja. Akciju je otvorio Starešina Saveza izviđača grada Niša. Odmah nakon toga je prikupljena humanitarna pomoć u trajnim namirnicama i održan deo akcije pod nazivom ”Ulica prijateljstva” kao neka vrsta izviđačkog bazara gradova i regiona učesnika. 

Susret izviđača nastvaljen je takmičarskim danom, gde su se učesnici, svrstani u dve starosne kategorije, ekipno nadmetali u takmičarskom programu koji je obuhvatao 15 disciplina, u tri programske oblasti: orijentacioni višeboj, izviđački višeboj i sportski višeboj. Uveče su učesnici bili gosti SC Čair, gde su odmerili snage u štafetnom plivanju, ronjenju, veslanju.

Poslednjeg dana, u nedelju su novi članovi dali izviđačko Obećanje a Štab proglasio rezultate takmičenja, koji je izledao ovako: u kategoriji mlađih izviđača i planinki prvo mesto je osvojila ekipa – „Crvenperke“ iz odreda “Miroslav Mika Antić” – Novi Sad, drugo mesto ekipa – „Avangarda“ iz odreda “Remizijana” – Bela Palanka, dok su treće mesto podelile ekipe – „Alpake“ iz odreda “Đuka Dinić” – Niš i „Pančićevi vukovi“ iz odreda “Josif Pančić” – Niš.

U kategoriji starijih izviđača i planinki: prvo mesto je osvojila ekipa „Lavovi“ iz odreda „Voždovac“ – Beograd, drugo „Karakali“ iz odreda „R.V.Čoče“ – Beograd, dok je treća bila ekipa „Mamuti“ iz odreda OI”Josif Pančić” – Niš.

Na kraju je još jednom potvrđeno da su izviđači najbolja i najzabavnija škola za život koja detetu i mladom čoveku nesebično pružaju veštine za život.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde