Naslovna Društvo PUPS traži povlastice za penzionere

PUPS traži povlastice za penzionere

295
0
PODELI

U PUPS-u smatraju da Grad ima stabilne finansije, pa može u narednoj godini uvećati i proširiti socijalna davanja penzionerima i porodiljama, a ovih dana će Gradskom veću uputiti predloge o kakvoj vrsti pomoći se sve radi. Prvi od zahteva je besplatan autobuski gradski prevoz za starije od 65 godina, a za penzionere sa mesečnim primanjima manjim od 15.000 dinara i jednokratna pomoć u godišnjem iznosu od 12.000 dinara.

„Grad Niš ima stabilne finansije, te da bi ovi predlozi mogli biti uvršteni u gradski budžet za narednu godinu“, kaže Hadži Milorad Stošić, predsednik GO PUPS-a Niš.

„Grad bi mogao da subvencioniše autobuskim prevoznicima besplatan prevoz starijih Nišlija, posebno iz razloga što se, subvencije realizuju na osnovu pređene kilometraže prevoznika, a ne na osnovu broja putnika. Podsetimo, u periodu od 2008. do 2012. godine bio je subvencionisan prevoz za starije od 70 godina“. 

PUPS predlaže da se penzionerima sa niskim primanjima, do 15.000 dinara, kao i starijim Nišlijama bez ikakvih prihoda iz gradskog budžeta isplaćuje jednokratna pomoć u ukupnog godišnjem iznosu od 12.000 dinara po primaocu. 

Hadži Milorad Stošić

„Već treću godionu tražimo besplatan prevoz za starije osobe, kao što je to bilo ranije, u jednom periodu. Takođe, smatramo da se treba pomoći socijalnim davanjima, kvartalnim ili jednokratnim, starijim osobama bez primanja i onima koja imaju niske penzije“, kaže Stošić.

Osim povlastica ove vrste u PUPS-u predlažu i da u gradu bude više klubova za penzionere i stara lica, navodeći podatak da u Nišu ima preko 65.000 penzionera, a da je trećina stanovnika u gradu starija od 65 godina.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde