Naslovna Sve vesti Niš “Nais” u Paraćinu  umalo do prve pobeda

“Nais” u Paraćinu  umalo do prve pobeda

116
0
PODELI
Nišlije odigrale prvu utakmicu u košarkaškoj Prvoj ligi Srbije foto: KKK Nais

Košarkaši u  kolicima KKK „Nais“ su krenuli sa takmičenjem u Prvoj ligi Srbije. Prvi takmičarski vikend je bio u Paraćinu gde su se „Naisovci“ sastali sa ekipama iz Beograda, šampionom Singidunumom i Despotom.  

Naravno igrači Singidunuma, najiskusniji u okviru PLS koji čine okosnicu reprezentacije Srbije, nisu dozvolili bilo kakvu neizvesnost. Ipak igrači iz Niša su u svojoj prvoj takmičarskoj utakmici, pokazali da će na svakom turniru dati sve od sebe. To se zaista i desilo u utakmici u kojoj je neizvesnosti bilo do poslednjeg sekunda utakmice.

Utakmica sa KKK “Despot” je donela mnogo više uzbuđenja, ali su igrači KKK “Nais” pokazali da su psihički spremni da daju sve od sebe i u najtežim trenucima. 

foto: KKK Nais

“Despot je posle odličnih 20 minuta igre i 10 poena prednosti malo posustao, što su Nišlije znali da iskoriste. Na svega pet sekundi do kraja, pri rezultatu 30:28 za Despot, mogli su da dobiju utakmicu kada je Slaven Nonković šutirao za trojku, ali nije imao dovoljno sreće. Lopta se dva puta zakotrljala na obruči i iskliznula iz koša”, kaže trener “Naisa” Miljan Hadžović. “Bez obzira na minimalan poraz, igrači KKK „Nais“ su bili ponosni na svoju prvu neizvesnu takmičarsku utakmicu od svog osnivanja”. 

Prve poene na jednoj utakmici PLS-a postigao je igrač Nišlija, Darko Živković.

Sledeći turnir se igra za dve sedmice u Bijeljini, a protivnici će biti favorizovane i iskusne ekipe domaćina KKK „Bijeljina“ i vicešampiona „Dunav“ iz Apatina.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde