Naslovna Društvo Koridor učvrstio veze između Niša i Pirota

Koridor učvrstio veze između Niša i Pirota

190
0
PODELI

Da saobraćaj na novootvorenom kraku Koridora 10 funkcioniše uverili su se i gradonačelnici Niša i Pirota koji su se tokom vikenda sreli na autoputu. Novi autoput povezuje lokalne samouprave u ovom delu Srbije tako da ubuduće mogu zajedno da rade na privlačenju novih investitora, zaključak je oba gradonačelnika.

„Sa ovom saobraćajnicom smo bliži nego ikada do sada tako da možemo da planiramo puno novih stvari. Sada se brže stiže do bilo kog mesta iz Niša na jugu zemlje. Zajednički nastup lokalnih samouprava sa juge Srbije može obeležiti naredni period. To znači da možemo da računamo i na još značajnije investicije koje će povezati više gradova u ovom delu zemlje. Osim toga, sada nam se ukazuje i mogućnost zajedničkog nastupa na  drugim tržištima. Zaista, ovakvi projekti su nešto što raduje sve građane i mislim da smo dugo čekali i dočekali ovaj trenutak“, istakao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Izgradnjom južnog dela istočnog kraka Koridora 10 i razvojem avio saobraćaja Niš u odnosu na druge gradove postaje konkurentniji, povećava se stopa zapošljavanja i stvaraju se uslovi za bolji standard  građana u ovom delu Srbije.

Izgradnja autoputa ima nemerljiv značaj i za Pirot, kaže gradonačelnik  Vladan Vasić.

„Izašli smo na Koridor koji spaja Evropu i Aziju, a u toku njegove izgradnje bilo je velikih investicija i u Pirotu. To je povoljno uticalo na ekonomiju grada, mnogo firmi i građevinskih radnika je našlo posao na Koridoru 10, a očekuje velike efekte i tokom eksploatacije Koridora. Tu su naplatne rampe, stanice, benzinske pumpe, moteli u kojima će raditi Piroćanci, povećati se tranzit, a ono što je najbitnije postaćemo aktraktivnije mesto za investicije.”

Promet robe i sirovina biće brži, očekuje saradnja sa novim kompanijama, a Pirot je u svakom smislu okrenut Nišu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde