Naslovna Kultura Koncert duhovne muzike večeras u sali Simfonijskog orkestra

Koncert duhovne muzike večeras u sali Simfonijskog orkestra

166
0
PODELI

Sahadeva orkestar održaće večeras u Nišu, sa početkom u 20  časova, koncert savremene duhovne muzike u sali Simfonijskog orkestra. Sahadeva orkestar na koncertima predstavlja muziku i poeziju Šri Činmoja, indijskog savremenog kompozitora, pesnika i filozofa.

Sahadeva orkestar će na koncertu izvesti Šri Činmojeve kompozicije, u aranžmanima Sahadeve Torpija iz Velike Britanije. Kako navode organizatori koncerta , muzika koju  izvodi orkestar je namenjena pre svega ljudskoj duši, i pruža nezaboravno i snažno iskustvo koje se pamti.

“Doživite iskustvo meditacije kroz muziku koju dosad možda niste imali prilike da čujete, kroz muziku namenjenu duši, muziku koja pokreće težnje za jedinstvom i mirom u svetu. Sa ovog koncerta ćete otići ispunjeni jednim novim nadahnućem, novom energijom i novim ohrabrenjem, jer ova muzika dolazi iz srca i hrani dušu,” istakli su izvođači Sahadeva orkestra.

U modernim obradama Šri Činmojevih kompozicija prepliću se elementi world, fusion, džez i pop muzike, a tokom koncerta se ubedljivi nastupi orkestra u punom sastavu smenjuju sa intimnijim epizodama u kojima ćete moći da uronite u neizmerne dubine unutrašnjih svetova kroz improvizacije muzičara i pevača svetske klase iz raznih zemalja sveta.

Sahadeva Torpi je pijanista, dirigent orkestra i autor svih aranžmana. Muziku i meditaciju je učio od Šri Činmoja tokom 30 godina. Njegov orkestar je dosad imao prilike da nastupa širom sveta u preko 40 zemalja.

Na ovaj koncert, koji se održava u okviru Balkanske turneje, iz Njujorka dolazi svetski poznat flautista, saksofonista, kompozitor, aranžer i muzički producent i specijalni gost, Premik Rasel Tabs, koji je u svojoj plodnoj muzičkoj karijeri snimao albume između ostalih sa Karlosom Santanom, Vitni Hjuston, Herbijem Henkokom, Džonom Meklafinom, Narad-Majklom Valdenom, Loni Liston-Smit itd.

Ulaz na koncert je slobodan.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde