Naslovna Društvo StartUp karavan #za5 stigao u Nis

StartUp karavan #za5 stigao u Nis

119
0
PODELI
foto: ilustracija

Više od 50 studenata i učenika srednjih škola u Nišu imali su priliku da učestvuju u edukativnim radionicama na temu pokretanja sopstvenog biznisa.

Ovom prilikom, mladi su se informisali o najmodernijoj poslovnoj metodologiji za pokretanje biznisa, koja na jednostavan način ispituje validnost poslovne ideje i dodatno se edukovali kako da otvore nove perspektive u StartUp okruženju. Tokom radionice studenti i srednjoškolci su praktičnim radom dobili mogućnost da grupno testiraju poslovne ideje pre nego što krenu u konkretno pokretanje biznisa, ulaganje i korišćenje svih potrebnih resursa.

foto: Budućnost #za5

Drugi deo radionice bio je rezervisan za predstavljanje sjajnih poslovnih ideja mladog uspešnog preduzetnika Petra Pejića, koji je svoj biznis pokrenuo u Nišu i ovim povodom izjavio: „Nakon završenih studija arhitekture, sa par kolega sam pokrenuo firmu Future Reality System, koja se bavi naučnim istraživanjima vezanim za primenu savremenih digitalnih tehnologija u arhitekturi. Stalno usavršavanje, ljubav prema poslu i upornost ključ su našeg uspešnog poslovanja, izjavio je Petar Pejić, vlasnik firme Future Reality System.

Samim učešćem u radionicama, studenti i srednjoškolci su dobili mogućnost da se takmiče sa ostalim polaznicima i da se potencijalno plasiraju u finalno takmičenje, koje će se održati 03. decembra u Beogradu. Ovom prilikom biće prezentovano 15 finalnih biznis ideja. Glasovima stručnog žirija biće odabrano čak pet pobednika koji će biti nagrađeni sa po 1.000 dolara za pokretanje sopstvenog biznisa

Nacionalni projekat „Budućnost #za5“ pokrenuo je „Centar E8“, uz logističku podršku V+O Communication, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Privredne komore Srbije i Coca-Cola Fondacije u cilju osnaživanja mladih u pronalaženju budućeg zaposlenja i kontinuirane edukacije.  

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde