Naslovna Sve vesti Niš Kreće Liga košarke u kolicima – “Nais” ispred rezultata stavlja iskustvo

Kreće Liga košarke u kolicima – “Nais” ispred rezultata stavlja iskustvo

127
0
PODELI

Niški košarkaši u kolicima nemaju odmor. Posle generalne probe koju su imali tokom odlično organizovanog turnira „Trofej Nais 2019“, predstojeće subote kreću utakmice prvih kola Prve lige Srbije u košarci u kolicima, PLS. Prvi turnir PLS-a se igra u Paraćinu, domaćin je KKuK „Tigar“, a protivnici KKK „Nais“ biće šampion države KKK „Singidunum“ iz Beograda i KKK „Despot“ iz Zemuna.

Kapiten Bratislav Kostić je predvodio KKK „Nais“ na turniru, smatra da je napredak od proleća vidljiv kod svakog igrača.

„Posle turnira u Nišu će nam biti lakše. Nemamo više tremu zbog domaće publike, imamo iskustvo od dve takmičarse utakmice i nemamo imperativ rezultata. Idemo u Paraćin po iskustvo. Ova sezona za to služi. Na sebi osećam da sam stabilniji i brži  u novim kolicima, ali i u manipulaciji loptom i u šutu”, kaže kapiten Bratislav Kostić.

Krilo Aleksandar Dinić ima proteklih nekoliko meseci najviše treninga i utakmica iza sebe, što u reprezentaciji što sa KKK „Nais“. Mišljenja je da nastup u PLS predstavlja krunu i ispit dosadašnjeg rada.

„Smisao sportskog treninga je takmičenje, test da vidiš sebe gde su u odnosu naprotivnika. Igranje u PLS biće test onoga što smo radili od marta meseca. Isto tako, ovo takmičenje je smisao i kruna svih treninga i odricanja što smo imali”,  rekao je Aleksandar Dinić.

Aleksandar Dinić

   

Trener KKK „Nais“ i reprezentacije Srbije na proteklom Evropskom prvenstvu C divizije, Miljan Hadžović, smatra da su igrači KKK „Nais“ ne treba da imaju rezultatski imperativ u PLS u predstojećoj sezoni, već da kroz odigravanje utakmica stiču iskustvo.

„Počeli smo sa treninzima krajem marta. Dva naša igrača sa paraplegijom, Bratislav Kostić i Slaven Nonković su pre nepuna dva meseca dobili specijalizovana kolica. Reprezentativac Aleksandar Dinić će, zahvaljujući savezu, dobiti nova kolica po meri tek u drugom delu sezone. Dejan Šimandli i Darko Živković imaju neadekvatna kolica, nova će dobiti za nekoliko meseci. Uz sve te objektivne poteškoće, naši igrači su strahovito napredovali. Redovno treniraju, zdravi su i visoko motivisani. Od njih očekujem da budu bolji nego na turniru u Nišu, da manje greše, da „kradu“ znanje od iskusnijih igrača. Rezultat će doći vremenom“, rekao je Miljan Hadžović.

Prvi čovek KKK „Nais“, Marko Aleksandrović, nije krio zadovoljstvo što će KKK „Nais“ krenuti sa takmičenjem u PLS. Smatra da su treneri i igrači učinili mnogo u organizacionim aktivnostima kluba, ali i podvlači orgomnu pomoć Grada Niša.

„Ne smemo, a da ne spomenemo da imamo veliku pomoć grada Niša. Zahvaljujem se gradonačelniku Niša,  Darku Bulatoviću, većniku za sport, Branislavu Kačaru, sekretaru Sekretarijata za omladinu i sport, Saši Šagriću i šefu Odseka za sport, Predragu Jančiću”, rekao je predsednik KKK „Nais“, Marko Aleksandrović.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde