Naslovna Društvo JKP “Medijana” spremno dočekuje zimu

JKP “Medijana” spremno dočekuje zimu

95
0
PODELI

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović, je obišao JKP “Medijana” zaduženo za čišćenje snega u zimskom periodu i izvršio smotru mehanizacije. Sudeći po onome što se moglo videti Nišlije mogu da odahnu jer će ulice Niša u zimskom periodu biti redovno i detaljno čišćene od snega. I ove godine se poseban akcenat stavlja na čišćenje trgova, mostova ali i ulica trećeg prioriteta.

“Kada znamo da je JKP “Medijana” prošle zime kupila veliki broj novih kamiona i opremu za čišćenje snega, i mehanizaciju kojom raspolažu i druga preduzeća koja su angažovana za ovaj posao, ubeđen sam da Nišlije ove zime neće imati problema sa snegom“, rekao je Gradonačelnik Bulatović.

U JKP “Medijana” kažu da spremno dočekuju prve snežne padavine. 

Saša Matić foto: Gradski portal 018

“Svi kapaciteti kojima raspolažemo su duplirani. Kupljeno je šest novih kamiona, tu si dva nova traktora opremljena i posipačima i raonicima, a što se  tiče dežurstva, od početka zimske sezone dežuraće se 24 sata”, kaže Saša Matić iz JKP “Medijana”.

U vreme bez padavina deset ekipa dežuraće 24 sata. U vreme padavina 19 ekipa mogu da reaguju svakog trenutka. Dežurstva se uvode od 15.novembra kada počinje zimska sezona i trajaće do kraja marta iduće godine.

Mediana spremno dočekuje zimu foto: Gradski portal 018

“Na lageru imamo i 1700 tona soli koju ćemo da delimo po opštinama. Tu će se nalaziti punktovi gde će građani moći da preuzmu so u slučaju velike zime”, kaže Matić.

Novi kamioni imaju raonike i posipače, ali su za potrebe zimske službe transformisana i vozila iz javne higijene i zelenila.

“Mala vozila koja sada koristi javna higijena  služiće za čišćenje trgova, a vozila iz zelenila za čišćenje parkova. Ova vozila su važna i za čišćenje treće zone i ulice trećeg prioriteta”, dodaje Saša Matić.

U pogon će biti stavljeni i čistači snega sa mostova.Ova vozila mogu da uđu i u male ulice i počiste sneg i u njima ukoliko građani  ne budu nepropisno parkirali automobile. Oni će se koristiti i za čišćenje trotoara.    

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde