Naslovna Društvo „Zoo planet“ organizuje izložbu autohtonih rasa i predstavljanje starih zanata

„Zoo planet“ organizuje izložbu autohtonih rasa i predstavljanje starih zanata

0
PODELI

U želji da ponovo ožive tradiciju i sela Udruženje Zoo planet organizuje izložbu autohtonih rasa i predstavljanje starih zanata tokom 9. i 10. novembra od 11 do 16 časova u Zoo kutku u Kamenici. Organizovano je druženje sa vitezovima, jahanje konja, streličarstvo i upoznavanje sa ukusnim tradicionalnim proizvodima.

Aktivisti Zoo planet-a navodi da su pomenute aktivnosti deo završnice projekta „Turizmom čuvamo tradiciju“ i cilj im je da posetioci dožive seoski turizam kao lako dostupan, zanimljiv, aktivan i zdrav.

„Na samo par kilometara od gradske gužve, čeka vas predivna priroda, konji, magarići, buša, bivolica i podolsko goveče, jedinstvene primerke ukrasnih egzotičnih životinja, kozice koje su uvek spremne za druženje i igru sa posetiocima, zečevi, ukrasna živina i još mnogo toga,“ ističu iz Udruženja. 

Događaj će upotpuniti: Oliver Katić i škola pevanja By Heart – Niš Udruženje za očuvanje autohtonih rasa „Stara planina“, Društvo za odgoj sitnih životinja „NAIS“ – Niš, Viteška družina “Zmajeva griva”, Licidersko srce, Proizvodnja prirodnih sapuna, Ljuba Adamović, Niš, Kuća čaja Neše Travke, Udruženje Aktiv žena, Poljoprivredno gazdinstvo Predrag Bulatović, Leskovac, Proizvodnja meda i pčelinjih proizvoda. Više informacija možete naći na FB iventu.

Pokrovitelj projekta je Sekretarijat za poljoprivredu i razvoj sela grada Niša.

PROGRAM:

Subota, 09.11.2019.

11:00 – Otvaranje izložbe autohtonih rasa

11:00 – 16:00 – Obilazak i predstavljanje životinja

11:30 – Predstavljanje štandova sa rukotvorinama

12:00 – 13:00 – Prikazno potkivanje konja

11:00 – 16:00 – Šetnja na konjima

Nedelja, 10.11.2019.

11:00-16:00 – Obilazak i predstavljanje životinja

11:30 – Predstavljanje štandova sa rukotvorinama

12:00-13:00 – Nastup članova škole pevanja By Heart, Olivera Katića

11:00-16:00 – Šetnja na konjima

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde