Naslovna Sve vesti Niš Dve zlatne medalje za niškog karatistu Andriju Stankovića

Dve zlatne medalje za niškog karatistu Andriju Stankovića

147
0
PODELI

Za Andriju Stankovića, karatistu iz KK “Elid” može slobodno da se kaže da je mladić koji ne poznaje prepreke ali i da ne odustaje tako lako. Pokazao je to i proteklog vikenda kada je odlučio da se prijavi za dva međunarodna takmičenja u karateu u dva različita grada i sa razmakom manjim od 24 sata. I da sve bude još fantastičnije, Andrija pobednik oba turnira u kategoriji seniora i katama. Doneo je u Niš dva pehara i dve zlatne medalje.

Dugo sam se dvoumio da li da se takmičim na oba turnira ili da  izaberam onaj koji mi je važniji”, kaže Andrija.

Onda je presekao i prijavio se i za turnir u Banja Luci, 7. Grawe energia cup, koji je održan 2.novembra, a potom i za Trofej Beograda koji se održavao 3.novembra.

U Banja Luci se u kategoriji seniora i katama borio u konkurenciji od preko  1.100 takmičara iz 10 zemalja.

foto: privatna arhiva A.S.

“Osvojio sam prvo mesto, zlatnu medalju i pehar, a pravo sam sa borbenog polja otrčao do autobuske stanice i krenuo put Beograda na drugi turnir koji mi je bio jako važan. I u Beogradu je konkurencija bila više nego ozbiljna, 1000 takmičara iz 10 zemalja i svako od njih je došao po medalju. Mada sam bio na rubu fizičke izdržljivosti uspeo sam da dođem do finala i u finalu se sretnem sa aktualnim državnim prvakom Stefanom Suvajčevićem koga nisam uspeo da pobedim unazad dve godine”, kaže Andrija.

Mada je bio na rubu fizičke iscrpljenosti, Andija je uspeo da savlada protivnika koji je bio dve godine nepobediv.

“Pobeda je bila tesna, ali ne mogu da opišem taj trenutak kada sam shvatio da sam uspeo posle dve godine da ga pobedim. Neobičan osećaj me je ispunio celog”, dodaje Andrija.

Andriju za dve nedelje očekuje  Otvoreno prvenstvo u karateu u Ljubljani. Pripreme su počele, a o rezultatu posle turnira.

Mada mu je tek 25 godina, Andrija razmišlja i o budućnosti. Rado bi da se zaposli u struci, završio je Fakultet zaštite na radu, ali se neće rastati ni od svoje dečačke ljubavi, karatea. Želja mu je da postane trener, a kako je pokazao da mu je upornost vrlina, uspeće i u tome.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde