Naslovna Sve vesti Niš Devet zlatnih medalja za Školicu klasičnog baleta

Devet zlatnih medalja za Školicu klasičnog baleta

151
0
PODELI

Balerine iz niške Školice klasičnog baleta „Marija“ osvojile su na 4. Balkanskoj olimpijadi umetnosti i igre u Beogradu devet zlatnih medalja u svim kategorijama u kojima su nastupale i time opravdale poverenje koje im je ukazala Marija Senćanski, koreograf. 

„Balerine u svim kategorijama iz naše baletske škole već treći put učestvuju na Balkanskoj olimpijadi umetnosti i igre i svaki put su osvajale  neko od prva tri mesta, tako da su medalje koje su sada devočice dobile gotovo očekivane. Osim toga, marljivo su vežbale i radile pa se njihov trud isplatio“, kaže Marija Senćanski.

Ona dodaje da je takmičenje bilo izuzetno zahtevno i da su se balerine iz Niša takmičile ne samo sa vršnjakinjama iz srpskih  baletskih škola već i sa konkurencijom iz Bugarske, Grčke, Bosne i Hercegovine, Rusije i Crne Gore.

 „Ovoh puta smo se predstavili varijacijama iz Žizele, Don Kihota, Uspavane lepotice i Krcka Oraščića“, dodaje Marija Senćanski. „Sve balerine su ozbiljno shvatile svoje nastupe, dale su sve od sebe, pokazale umeće koje su godinama sticale i to je nagrađeno na, za njih, najbolji način, priznanjima od strane žirija“.

Marija Senćanski kaže da u Nišu postoji veliko interesovanje za klasični balet među mlađim devojčicama i da one uspešno odgovaraju ovoj, više nego zahtevnoj, umetnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde