Naslovna Društvo Radnici „Erozije“ popravili most kod Jelašnice za manje od nedelju dana 

Radnici „Erozije“ popravili most kod Jelašnice za manje od nedelju dana 

181
1
PODELI

Veliko oštećenje mosta na putu izmedju Jelašnice i Čukljenika vodoprivredno preduzeće „Erozija“ uspelo je da kompletno sanira za manje od nedelju dana.

Direktor „Erozije“ Slobodan Marković rekao je da su radnici pretklih dana imali „pune ruke posla“ pošto je oštećenje mosta bilo mnogo veće nego što je to u prvi mah izgledalo.

„Podloga mosta bila je urušena ispod čitave površine kolovoza, a ne samo pored ivice gde se asfalt odlomio. Ispod asfalta je bila zaista velika rupa i pretila je opasnost da se kolovoz uruši kada preko njega prelaze vozila ili autobusi. Mi smo postavili novu podlogu i podigli zid od gabiona sa oko 100 kubika kamena“, istakao  Marković.

On je rekao da će radnici „Erozije“ još nekoliko dana biti na gradilištu kako bi u tom delu očistili korito Jelašničke reke i obezbedili most od naleta bujičnih voda.

Most je počeo da se urušava početkom leta i meštani Jelašnice, Čukljenika, Gornje i Donje Studene su više puta apelovali na nadležne da ga što pre poprave, kako ne bi ostali bez jedine veze sa gradom, odnosno Bojaninim vodama.

Štab za vanredne situacije grada Niša odlučio je početkom oktobra da preduzeće „Erozija“ hitno sanira most, a nalog za sanaciju „Erozija“ je dobila prošlog ponedeljka i istog dana krenula sa radovima.

1 KOMENTAR

  1. […] za vanredne situacije grada Niša doneo je odluku nakon apela meštana Jelašnice, Čukljenika, Gornje i Donje Studene da po hitnom postupku sanira nastalu štetu na […]

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde