Naslovna Društvo Čisti se plato na Novom groblju

Čisti se plato na Novom groblju

204
0
PODELI

U subotu 2.oktobra pravoslavni hrišćani obeležavaju Zadušnice, a kako bi se građanima omogućio lakši dolazak do grobova na Novom groblju “Bubanj”, JKP “Gorica” i  JKP “Mediana” zajedničkim snagama uređuju parking prostor kao i staze koje vode do grobova. Ideja o zajedničkoj akciji uređenja i čišćenja platoa potekla je od gradskog većnika Bratislava Vučkovića.

“Ovo je  samo još jedan primer dobre prakse, a saradnja JKP “Medijana” i  JKP “Gorica” u dane Zadušnica traje već godinama. “Medijana” se kao društveno odgovorno preduzeće pridružilo akciji čišćenja platoa na Novom groblju i uređenju  prostora za parkiranje vozila kako bi se smanjila gužva u subotu ali i petak jer mnogi sugrađani već tog dana dolaze na Zadušnice. Ovo je primer horizontalne povezanosti između predizeća što treba da ostane kao praksa”, kazao je Bratislav Vučković, gradski većnik.

Saša Matić iz JKP “Mediana” dodaje da ovo društveno odgovorno preduzeće uvek izlazi u susret građanima.

“U ovom slučaju se radi o saradnji  između dva gradska preduzeća, a na zahtev gradskog većnika Bratislava Vučkovića. Ovde smo kao ispomoć  JKP “Gorica” kako bi smo rasčistili potez za parkiranje vozila. Juče i danas naši radnici kose zeleno rastenje. Sutra će na samo  groblje da dođu čistilice i očiste sve staze kako bi građani mogli nesmetano da dođu do grobova”, ističe Saša Matić.

Matić dodaje da je u 2018. godini JKP “Medijana” preuzelo program održavanja zelenih površina na Novom groblju. 

“Medijana održava zelene površine koje su uređene i staze preko tri metara širine, ali ne i prostor između samih grobova. Kako je ova godina bila kišna a i prošle godine je bilo problema “Medijana” se pridružila “Gorici” i dala mehanizaciju da se i prostor između grobova dovede u pristojno stanje. Inače taj prostor čisti “Gorica” i sami građani”, obašnjava Matić.

Igor Jovanić, rukovodilac pogrebno-tehničkih usluga u JKP “Gorica” ističe da je ovo preduzeće preduzelo sve mere  kako bi se i u dane Zadušnica održao pijatet groblja. 

“U petak  će ulaz privatnim vozilima biti dozvoljan u krugu groblja uz plaćanje nadoknade od 90 dinara. U subotu , zbog smanjenja gužve i lakšeg prilaza grobnim mestima , vozila neće moći da  uđu u krug groblja, ali smo u saradnji sa JKP “Medijana” obezbedili vozila za sugrađane koji se teže kreću ili su invalidna za prevoz od kapije Novog groblja do grobnog mesta i na taj način im olakšamo prilaz grobnom mestu”, kaže Jovanović.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde