Naslovna Sve vesti Niš GO Crveni krst poklonio KKK „Nais“ lopte 

GO Crveni krst poklonio KKK „Nais“ lopte 

258
0
PODELI

GO Crveni krst donirala je KKK „Nais“ profesionalne košarkaške lopte koje su igračima nedostajale da bi se što bolje pripremili za takmičenja koja ih očekuju. Lopte je igračima predao predsednik GO „Crveni krst“  dr Miroslav Milutinović. Klubu, osim košarkaških lopti nedostaju i ostali sportski rekviziti kao što su medicinske lopte, čunjevi i tegovi. Sportska kolica su nabavili, takođe, iz donacija.

Predsednik GO Crveni krst profesor dr Miroslav Milutinović kaže da su mladima i sportu ove godine dali prioritet.

„Želimo da što više mladih ljudi uključimo u sport, posebno u rekreativno bavljenje sportom“, kaže ptofesor dr Miroslav Milutinović. „Na taj način se kod mladih razvija sportski i timski duh, a tu spada i KKK „Nais“. Njima smo pomogli sa 54.000 dinara.Kupili smo im košatkaške lopte za treninge“, ističe Milutinović.

Donatorima se zahvalio kapiten košarkaškog tima u kolicima Bratislav Kost.

„Lopte koje smo dobili za nas su od velikog značaja pre svega zbog treninga koji je preduslov da na takmičenjima postignemo što bolje rezultate“, kaže Bratislav Kostić. 

Dr Marko Aleksandrović, predsednika KKK „Nais“ je naglasio da je ovo najveća pojedinačna donacija klubu.

„Sada će svaki igrač da ima oficijalnu loptu koja uopšte nije jevtina, a do sada smo imali samo jednu“, kazao je Aleksandrović.

KKK „Nais“ trenutno ima 12 članova, 8 u kolicima i 4 osobe bez invaliditeta jer je ovim sportom mogu da se bave i osobe sa invaliditetom i one koje to nisu.

„Sport je dinamičan, atraktivan, zahtevan. Za život osoba  sa invaliditetom je od posebnog značaja jer menja naše navike iz korena i to na bolje. Posle treninga se svi osećamo mnogo bolje jer fizička aktivnost smanjuje bol u leđima jer sedimo po ceo dan“, naglasio je Bratislav Kostić.

Trenutno je u Srbiji šest klubova, a uskoro će krenuti i Liga košarke u kolicima. Takmičenje je koncipirano u turnirima.

KKK „Nais“ postoji od 2017. godine ali su sa treninzima počeli početkom ove godine jer nisu imali dovoljan broj sportskih kolica za košarku. Kolica su nabavljena iz donacija, a sada su stigle i lopte. Sve to olakšaće treninge članovima kluba, a oni se nadaju i boljim rezultetima na takmičenjima.

U KKK „Nais“ trenira i nekoliko raprezentativaca, a teninge vode treneri koji su članovi i stručnog štaba selektora reprezentacije košarkaša u kolicima.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde