Naslovna Društvo Muzički susret Švajcarske i Srbije, „Ministrings“ ansambl iz Švajcarske u Nišu

Muzički susret Švajcarske i Srbije, „Ministrings“ ansambl iz Švajcarske u Nišu

129
0
PODELI

U četvrtak 24. oktobra, u velikoj sali Svetosavskog doma, Sabornog hrama u Nišu, sa početkom u 19 sati, biće održan zajednički koncert ansambla „Ministrings“, Konzervatorijuma iz Lozane, Švajcarska i Dečjeg-omladinskog crkvenog hora „Branko“ (NCPD „Branko) u okviru projekta „Muzički susret Švajcarske i Srbije“.

Dečji-omladinski crkveni hor „Branko“ pod vođstvom dirigenta Jovane Mikić izvešće kompozicije „Kirie eleison, Aksion Estin“, „Jedinorodnij sine“,„Sve si premudro stvorio“ i druge.

Gosti iz Švajcarske, ansambl „Ministrings“ uz dirigente prof. Tine Strining i prof. Baije Bat izvešće kompozicije “Ederlezzi”, “Kustino oro”, “Dance Dance”, “Miniswing”, Baiju Bhatt i druge.

Projekat „Muzički susret Švajcarske i Srbije“ je osnovan 2018 god, u organizaciji „Muzičke frankofono-srpske škole zapadne Švajcarske“, prof. Nine Sofronski i prof. Milutina Pavlovića.

“U okviru ovog projekta, mnogi renomirani srpski i švajcarski ansambli i horovi su održali mnogobrojne koncerte u raznim gradovima Srbije i Švajcarske.” navode iz crkvenog hora Branko.

Ansambl „Ministrings“ je osnovan 2002, kao deo Konzervatorijuma u Lozani (Švajcarska)  pod rukovodstvom prof.Tine Strinning i prof. Baiju Bhatt i renomiranog violiniste Gilles Apap. Održali su turneje u mnogim gradovima Švajcarske i takođe, u Istanbulu, Parizu, Budimpešti, Barseloni i Krakovu.

Ansambl podrazumeva decu od 7. godina i od osnivanja ovog ansambla, nekoliko generacija muzičara nasledile su jedna drugu.

“Mnogo njihove muzike obogaćene su grupnim koreografijama. Rezultat je veličanstveno učenje umetničkih i društvenih vrednosti kao i razvoj ličnosti svake osobe u inspirativnom okruženju. Rad uložen u izražavanje i pokret, improvizaciju i kreativnost kao i mnogi zajednički projekti stvaraju snažne veze prijateljstva i muzike između dece,” navode organizatori koncerta

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde