Naslovna Sve vesti Niš Sofija Rodić na dva takmičenja osvojila pet medalja

Sofija Rodić na dva takmičenja osvojila pet medalja

192
1
PODELI

Sezona zimskih sportova tek što je počela, a mlada niška takmičarka u brzom klizanju Sofija Rodić je već zabeležila uspeh vredan svake pažnje i to u novoj starosnoj kategoriji. Na samo dva do sada održana takmičenja Sofija je osvojila tri srebrne i dve bronzane medalje mada pre takmičenja nije računala na tako vredna odličja.

U Niš se vratila sa medaljima predstavljajući na takmičenjima na dostojan način i sebe i svoj grad. Prema rečima njenog oca Petra Rodića, medalje bi bile još blistavije da Sofija u gradu ima adekvatne uslove za treninge, a i broj takmičara bi tada bio veći. Za sada Sofija po nekoliko dana provodi u Beogradu gde trenira u Ledenoj dvorani.

Sofija Rodić je sezonu započela učestvovanjem na Alpe Adria Trophy u Zagrebu 12. i 13. oktobra. Dočekalo ju je preko 150 takmičara iz 9 zemalja , Hrvatske , Slovenije, Bosne, Srbije, Madjarske, Rumunije , Austrije, Nemačke , Slovačke, ali to nije poljuljalo Sofijino samopouzdanje i želju da se domogne neke od medalja u čemu je i uspela.

“Konkurencija je bila jaka jer su se za medalje borili najbolji klizači iz devet zemalja. Sofija je uspela da se domogne bronzane medalje i to u zadnjoj trci. To je bilo dovoljno da  se u ukupnom plasmanu domogne bronzane medalje što je za nju u ovom trenutku i više od uspeha, ali je time dokazala da je spremna da se svakog trenutka izbori za mesto na pobedničkom postolju”, ističe Petar Rodić, Sofijin otac.

Drugo takmičenje se održalo od 18. do 20.oktobra u  Češkoj nadomak Pragu koja je i Evropski kup. Takmičenje je okupilo 250 klizača iz  15 zemalja. Ukrajina, Turska , Kazahstan , Rusija , Letonija , Litvanija, Austrija, samo su neke od njih.

“Sofija se za medalju borila sa takmičarima iz  Turske, Ukrajine, Rusije , Poljske, Slovačke , Češke , Litvanije”, ističe Petar Rodić.  “Sofija nije bila u konkurenciji za medalju pre početka takmičenja. Tokom takmičenja Sofija je dala sve od sebe, izvukla je svoj maksimum. Stigla je do finala, uspela da bude druga  što joj je donelo srebrnu medalju. U trci na 222 metara je dobila srebrnu medalju i učvrstila je 2 mesto posle drugog dana , trećeg dana je bila 3 na 333 metara i osvojila je bronzanu medalju, pa je  u ukupnom plasmanu je bila 2 , samim tim osvojila je srebro “, objašnjava Petar Rodić. 

Sofija Rodić i njena porodica se ponose medaljama koje ova mlada Nišlijka osvaja na takmičenjima. I sa razlogom jer je jedina brza klizačica iz Niša koja uspeva da se sa svakog takmičenja vrati sa medaljom. Put do pobedničkog trona ove mlade Nišlijke je prepun odricanja, kako nje same tako i njene porodice. Dovoljno napomenuti samo to da Sofija vikende provodi u Beogradu gde trenira u Ledenoj dvorani.

1 KOMENTAR

  1. Da nema uslova za ovaj sport u Nišu je tačno, zato su dotični izabrali Beogradski klub. Niti dotična trenira u Nišu a ponajmanje predstavlja Niš. Kada bi dotična vozila i roler takmičenja u Evropi, kao što rade mnogi brzoklizači, možda bi imala i bolje rezultate. Prekinite da kukate, podrzite izgradnju roler staze u Nišu pa će vam dete imati i bolje rezultate. Ima mnogo talentovane dece u Nišu

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde