Naslovna Društvo Eko škola „Car Konstantin“ obeležila Svetski dan jabuka

Eko škola „Car Konstantin“ obeležila Svetski dan jabuka

291
0
PODELI

U školi „Car Konstantin“ je danas sve bilo veselo i u znaku jabuke. Obeležen je 20. oktobar, Svetski dan jabuke. Cilj obeležavanja ovog dana bio je podsticanje dece na kreativnost i druženje, i pre svega sticanje zdravih navika u ishrani. 

Na ulici ispred škole su učenici poklanjali jabuke slučajnim prolaznicima, neki su obučeni u kostime u znaku jabuka šetali školskim dvorištem, dok se većina njih u holu škole sladila kolačima, pitama, štrudlama i jela sveže jabuke.

U proslavu se uključio veći broj učenika svih uzrasta, počevši od predškolaca, kao i roditelja i radnika škole. Učenici su puno naučili o jabuci, njenom značaju za zdravlje, simbolici u književnosti i narodnoj tradiciji. Pisali su pesme, priče, pravili crteže, panoe i prezentacije, roditelji su izradili kostime, bake i mame poslastice, a vredne učiteljice su oslikale školsko dvorište. 

Obeležavanje dana kraljice voća u školi „Car Konstantin“ se ove godine poklopilo sa prijemom Zelene zastave i sertifikata za status međunarodne Eko škole , kao i rešenja ministra prosvete o zvaničnom stupanju na dužnost direktorke Gordane Milošević.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde