Naslovna Društvo Mesto gde će učenici naučiti sve o saobraćaju

Mesto gde će učenici naučiti sve o saobraćaju

197
0
PODELI

Učenici OŠ “Njegoš”, ali i đaci ostalih niških škola, uskoro će na saobraćajnom poligonu koji se nalazi u dvorištu OŠ “Njegoš” moći da uče sve o saobraćaju na praktičan način. Prema rečima direktora ove škole Bojana Krstića, završetak poligona sa privodi kraju, a ostalo je još samo da se postave semafori i saobraćajnici znaci pa da poligon bude zvanično predat učenicima.

“Poligon je simulacija niz situacija u kojima mogu da se nađu deca kao učesnici u saobraćaju. Tu se nalaze raskrsnice, pešački prelazi i kružni tokovi”, objašnjava Bojan Krstić.

“Uskoro očekujemo da nam “Parking servis” postavi i dva semafora za koje su postavljeni električni vodovi, i saobraćajne znakove”.

Za rekonstrukciju saobraćajnog poligona iz budžeta grada je izdvojeno 5 miliona dinara.

“Deca su danas izložena mnogobrojnim i novim izazovima u saobraćaju, a ovo je dobar način da od malih nogu nauče kako da se ponašaju kao učesnici saobraćaja a oni to jesu id ok voze bicikle, rolere ili trotinete. Pa i kao pešaci moraju da znaju kako da se ponašaju na putu do škole ili od škole do kuće”, kaže Krstić. “Sve to naučiće na novom saobraćajnom poligonu koji se nalazi u dvorištu škole”.   

Poligon će koristiti i učenici ostalih osnovnih škola u gradu, a ideja je i da se obnovi takmičenje u poznavanju saobraćajnih propisa a Niš bude organizator državnog takmičenja.

Ideja o renoviranju poligona rodila se 2017.godine, gradski većnici su je odobrili, a  njegovu rekonstrukciju je počela ove godine i sada se privodi kraju. Poligon potiče još iz perioda SFRJ, a na njemu su se održavala gradska, okružna i državna takmičenja u poznavanju saobraćaja iz tehničkog obrazovanja.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde