Naslovna Sve vesti Niš Forum naprednih tehnologija ove godine podeljen u tri tematska dela

Forum naprednih tehnologija ove godine podeljen u tri tematska dela

176
0
PODELI

Forum naprednih tehnologija, peti po redu, koji se održava u Nišu biće podeljen u tri tematska dela koji će biti organizovani u oktobru i novembru 2019.godine i u martu 2020.godine. U prvom delu Foruma,  od 22. do 25. oktobra, biće održan Specijalizovani Sajam zapošljavanja i Sajam profesionalne orjentacije u Oficirskom domu i naučna konferencija TELSIKS 2019, na Elektronskom fakultetu Univerziteta u Nišu.

To je strateški  plan našeg grada i oblast u kome će se naš grad razvijati u budućnosti, a Forum je najbolji doprinos toj našoj politici. To je  najbolje mesto da se sagledaju svi naši potencijali i kadrovski i privredni, posebno u IT oblasti”, istakao je gradonačelnik Darko  Bulatović koji je prisustvovao predstavljanju ovogodišnjeg Foruma naprednih tehnologija.

Milan Ranđelović, direktor KLERP-a je istakao da je cilj Foruma prezentacija privrednih, naučno obrazovnih, institucionanih i kadrovskih potencijala Grada Niša i regiona u oblasti naprednihtehnologija

“Forum naprednih tehnologija će ove godine biti podeljen u tri tematske sredine za odgovarajućim razmakom između događanja”, kaže  Ranđelović. “Na taj način pojedinim tematskim celinama pružamo više prostora i veću pažnju javnosti i posetilaca. Tako će 22.oktobra  biti održan Sajam zapošljavanja i prifesionalne orjentacije u okviru kojeg će biti i dva panela koja će se baviti tržištem radne snage i kvalifikacionom strukturom stanovništva, dualnim obrazovanjem kao osnovama za razvoj naprednih  tehnologija u našem gradu. Iza toga od 23. do 25. biće organizovana naučna konferencija TELSIKS na Elektronskom fakultetu u okviru koje će biti najavljen drugi deo Foruma naprednih tehnologija kroz jedan panel koji ćemo organizovati.Radi se o telekomunikacione infrastrukture kao osnove za razvoj pametmih gradova. Drugi deo  Foruma koji će biti organizovan 28.novembra na kome će biti reči o pametnim gradovima”, kazao je Ranđelović.

Treća celina biće otganizovana  početkom marta naredne godine, a organizatori se nadaju da će to biti u novootvorenom Naučno -tehnološkom parku.

Specijalizovani Sajam  zapošljavanja i Sajam profesionalne orjentacije u Oficirskom domu  22.oktobra.

Boban Matić, direktor niške Filijale Republičke nacionalne službe za zapošljavanje, je će Sajam profesionalne orijentacije biti prilika za učenike završnih razreda osnovnih i srednjih škola da vide gde mogu steknu kvalitetno formalno obrazovanje, pošto će se na sajmu predstaviti brojne obrazovne institucije.

Forum naprednih tehnologija ove godine podeljen u tri tematska dela.

“Učestvovaće i preko dvadeset poslodavaca koji su iskazali potrebe za 100 radnih mesta, prvenstveno se traže radnici elketro i mašinske struke, programeri. To je pokušaj  da rešimo trenutnu situaciju na tržištu radne snege i da zadovoljimo potrebe privrede sa potencijalom koji trenutno imamo na tržištu rada”, kazao je Matić.

Forum organizuje Grad Niš – Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte, u partnerstvu sa Regionalnom pirvrednom komorom, Elektronskim i Mašinskim fakultetom Univerziteta u Nišu,  niškom filijalom Nacionalne službe za zapošljavanje i Klasterom naprednih tehnologija NiCAT.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde