Naslovna Sve vesti Babušnica Za vikend osma babušnička  “Vurdijada”

Za vikend osma babušnička  “Vurdijada”

168
0
PODELI

“Vurdijada”, tradicionalna manifestacija koja okuplja proizvodjače vurde, ali i pčelare, zanatlije i one koji pripremaju jela nacionalne kuhinje biće održana narednog vikenda.

Prema rečima direktora Turističke organizacije Babušnice Milana Stamenkovića, “Vurdijada” će početi u subotu u 19. oktobra u 20 časova koncertom Ivane Selakov, a glavni program zakazan je za nedelju.

“Proizvodjači vurde će biti na svojim štandovima već od devet sati, dok je svečano otvaranje zakazano za 12 časova. Proglašenje pobednika je u 17 časova”, izjavio je Stamenković.

On je kazao da će vurdijada okupiti oko 40 proizvodjača vurde i skoro 90 onih koji se bave starim zanatima i izradom suvenira, a posetioci će moći da kupe njihove proizvode pošto manifestacija ima izložbeno-prodajni karakter.

“U okviru ovogodišnje manifestacije u pratećem programu održaće se smotra folklora na koojoj će učestvovati sedam ansambala, a pisci i pesnici koji stvaraju na lokalnom dijalektu održaće “Lužničku oratu” na kojoj će predstaviti svoja literalna dela”, rekao je Stamenković.

Kako je kazao Stamenković, promoteri ovogodišnje “Vurdijade” i članovi žirija biće Nenad Gladić, poznatiji kao Lepi Brka, koji je u istoj ulozi bio na prethodne tri “Vurdijade” i Saša Mišić ili Pakleni kuvar iz popularne TV emisije.

Stamenković je istakao da je ovogodišnja “Vurdijada”, osma po redu.

“Zahvaljujući ovoj manifestaciji uspeli smo da afirmišemo naš tradicionalni proizvod koji je bio pred izumiranjem. Zahvaljujući “Vurdijadi” sada se vurda može naći u restoranima širom Srbije, a njenom proiuzvodnjom bavi se sve veći broj domaćinstava”, istakao je Stamenković.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde