Naslovna Društvo Osnovna škola “Car Konstantin” obeležila Svetski dan zdrave hrane

Osnovna škola “Car Konstantin” obeležila Svetski dan zdrave hrane

325
0
PODELI

U okviru Svetskog dana zdrave hrane koji se obeležava 16. oktobra OŠ „Car Konstantin“ je promovisala zdrave životne navike  pod sloganom „Smuti i popij. Osnovni cilj obeležavanja ovog dana je promocija  zdrave, raznovrsne i pravilne ishrane, što je jedan od najbitnijih faktora za zdravlje ljudi, posebno dece i omladine.

Tokom drugog časa u prepodnevnoj i poslepodnevnoj smeni učenici su pravili “smutije”, a oni koji nisu imali blender pravili su voćnu salatu i jeli sveže voće. U međusmeni je izveden prigodam program posvećen voću i povrću. 

Istovremeno je za učenike i zaposlene predavanje o zdravoj hrani održao profesor Aca Jovan Krstić. Profesor Krstić je govorio o svom načinu ishrane, a već blizu dve decenije se hrani isključivo sirovom hranom – voćem, povrćem, semenkama i orašastim plodovima, pri čemu mu je jedino piće voda.

Profesora Krstića  u školi opisuju kao čoveka prepunog zdravlja i energije, vrlo pozitivnog i aktivanog. Uz redovan posao profesora matematike, bavi se muzikom, šahom i redovno trči maratone. 

“Diskusija je bila vrlo živa, a prisutni su bili u prilici da saznaju kako je moguće hraniti se sa vrlo malo truda oko pripreme hrane, trošiti minimalno sredstava i energenata, a biti zdrav i pun elana,” ističu iz škole Car Konstantin.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde