Naslovna Društvo Nišlije za korišćenje auto-puta oko Niša neće plaćati putarinu

Nišlije za korišćenje auto-puta oko Niša neće plaćati putarinu

387
0
PODELI

Nakon postavljanja novih naplatnih rampi kod Malčanske, Matejevačke, Komrenske i KP-Domske petlje, Nišlije  koji budu koristili auto-put kao obilaznicu oko grada, moći će to pravo da ostvare besplatno, poručio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj kući. On je dodao  da će građani ovo pravo ostvariti sa karticom koju će dobiti besplatno, a za koju je potrebno samo da podnesu zahtev. Kartica će im nakon samo nekoliko dana biti isporučena na kućnu adresu.

„Kompletan  postupak dobijanja Gradske karte biće besplatan za  građane. Dovoljan će biti zahtev koji građani podnose i  Gradska karta će stići na kućnu adresu svakog od zainteresovanih građana , odnosno vozača, koji žele da preuzmu ovu kartu  i da autoput oko Niša koriste besplatno“, objasnio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

„U narednih nekoliko dana na sajtu grada i na sajtu Puteva Srbije imaćemo sve informacije oko načina i procedure kako će se doći do  Gradske karte“.  

Postupak nakon podnošenja zahteva za dobijanje kartice  trajaće nekoliko dana, a naplatne rampe će početi da rade onog trenutka kada se pusti autoput prema Dimitrovgradu i dalje prema Istanbulu.

Bulatović je rekao da će nove naplatne rampe kod Malčanske, Matejevačke, Komrenske i KP-Domske petlje, koje će početi da rade onog trenutka kada se pusti  autoput prema Dimitrovgradu i dalje prema Istanbulu, olakšati protok automobila. Najavio je i uklanjanje naplatne rampe Nais.

„Dovoljno je da  se podsetimo kilometarskih kolona posebno u letnjem periodu i čekanja naših sugrađana  i vozača, isključenja kod Aleksinca i vožnje starim putem da bi se došlo do grada. Na naplatnoj rampi Nais  imamo 11 propusnih kanala. Ovim novim režimom na svim petljama oko Niša imaćemo ikupno 16 naplatnih rampi, odnosno propusnih  kanala, koji će omogućiti i brži protok saobraćaja i izlazak na autoput i bržu komunikaciju“, istakao je gradonačelnik Niša.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je istako da Grad  ima izuzetnu saradnju sa Putevima Srbije, kao i njihovu podršku. 

„Tu mislim i na Vladu Srbije koja obazebeđuje sredstva i za sređivanje putne infrastrukture na teritoriji grada Niša. Ove godine su ti  iznosi bili veći od, možda, ukupnih iznosa za zadnjih deset godina. Toliko je novca izdvojeno da se to približava milijardi, negde oko 950 miliona je u ovoj godini izdvojeno kako bi se pomogla i rekonstruisala putna infrastruktura na teritoriji grada Niša“, kazao  je gradonačelnik Niša Darko Bulatović. 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde