Naslovna Društvo “Karavan” povezuje republičke inspekcijske službe i lokalnu samoupravu

“Karavan” povezuje republičke inspekcijske službe i lokalnu samoupravu

207
0
PODELI

Republički inspektori Nišavskog okruga, u okviru akcije “Karavan”, danas će posetiti Grad Niš i opštine Pantelej i Palilula, kako bi na sastancima sa službenicima razrešavali nedoumice u tumačenju zakonskih rešenja i načinima postupanja u konkretnim slučajevima. Okružni “Karavan” je već posetio opštine Crveni Krst, Medijana i Niška Banja.

Ovakav susret sa nadležnima u Gradu i opštinama sa teritorije Okruga organizovan je prvi put pre tri godine, sa ciljem približavanja rada republičkih inspektorskih službi lokalnim samoupravama i uspostavljanju tešnje saradnje među njima.  

   

“Karavan je dobio visoke ocene u svim državnim ministarstvima, čiji inspektori učestvuju u ovoj akciji, ali i od Vlade Srbije i lokalnih samouprava i niških gradskih opština. Živa reč između naših republičkih inspektora i zaposlenih u kabinetima vodećih ljudi opština i lokalnih samouprava, načelnicima opštinskih uprava komunalnih i turističkih inspektora, omogućava da gradski i opštinski službenici dobiju sve potrebne informacije i odgovore na svoja pitanja na jednom mestu i za najkraće vreme. Ovakvi susreti našim inspektorima omogućavaju uvid u to kako se primenjuje zakon na lokalnom nivou i da li ima izvesnih nedoumica u konkretnoj primeni postojećih zakona”, rekla je Dragana Sotirovski, načelnica Nišavskog okruga.

Predsednik GO Crveni Krst profesor dr Miroslav Milutinović kaže je ovakav način saradnje od obostrane koristi.

“Imamo novu praksu u saradnji sa Nišavskim okrugom, da se jednom godišnje sastajemo sa republičkim inspektorima. Ovakvi razgovori koriste našim službenicima, šefovima službi i inspektorima, jer se na ovakvim susretima i razmeni mišljenja razjašnjavaju pitanja iz različitih delokruga rada, kako bi mogli da izvšavamo naše zadatke”, rekao je dr Miroslav Milutinović. 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde