Naslovna Društvo Gradi se atmosferski kolektor na bulevaru Nikole Tesle

Gradi se atmosferski kolektor na bulevaru Nikole Tesle

135
0
PODELI

Počela je izgradnja velikog kolektora na Bulevaru Nikole Tesle od Naučno-tehnološkog parka do mosta mladosti. Kolektor će omogućiti prihvat atmosferski padavina na teritoriji naselja “Stevan Sinđelić” i teritoriji koja obuhvata tehničke fakultete, Naučno-tehnološki park i Studentski dom.

Gradonačelnik Niša, Darko Bulatović obišao je radove i izjavio da će kolektor opsluživati i atmosferske padavine sa budućih naselja koji će biti izgrađeni na Somborskom bulevaru.

“Skoro kilometar cevi profila 1200 milimetara biće u narednih nekoliko sedmica postavljene duž desne trake bulevara i omogućiće prihvat kišnice i atmosferskih voda sa područja koje obuhvata tehničke fakultete, NTP, Studentski dom i naselje Stevan Sinđelić, a u perspektivi i novo naselje koje će se graditi duž budućeg Somborskog bulevara. Kada ovi radovi budu gotovi, moći ćemo da okončamo i rekonstrukciju ovog Bulevara ili i da počnemo izgradnju kružnog toka u Jagodin mali.”

Zbog radova je trenutno zatvoren desni deo bulevara, a saobraćaj se odvija dvosmerno na levom delu bulavara od raskrnice kod tehničkih fakulteta.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde