Naslovna Društvo Niški taksisti odložili protest za narednu nedelju 

Niški taksisti odložili protest za narednu nedelju 

0
PODELI

Taksisti u Nišu neće danas organizovati protest, kao što je to najavljivano proteklih dana, ali moguće da će biti organizovan naredne nedelje.

Taksisti su danas protestnom vožnjom od TC “Zona 2” do Trga kralja Aleksandra trebali da ukažu na probleme sa kojima se susreću, ali i da daju podršku svojim kolegama u Beogradu.

Protestna vožnja odložena je za narednu nedelju pošto su dobili obećanje predstavnika grada da će njihovi problemi početi da se rešavaju po hitnom postupku.

Dragan Spasić iz Udruženja Duga taksi je rekao da je osnovni problem taksista u Nišu nelojalna konkurencija i rad “na crno”.

“Trenutno u različitim preduzećima i udruženjima radi 500 neprijavljenih vozača. Uvideli su da radnici mogu da im rade neprijavljeni jer inspekcija ne radi svoj posao. Kao taksisti voze i mladići od 19 godina i penzioneri i ljudi koji primaju socijalnu pomoć, a niko od njih nema položen ispit za taksi vozača”, istakao je Spasić.

On je kazao da preduzeća i udruženja koja ne prijavljuju radnike mogu da obaraju cenu vožnje ispod propisane minimalne, jer štede na porezima i doprinosima.

Spasić je rekao da su na sastanku sa gradskim većnikom Igorom Vojinovićem i predstavnicima inspekcije rada, taksisti koji posluju kao preduzetnici i koji se strogo pridržavaju zakona i propisa, dobili “čvrsta” obećanja da će stanje u taksi prevozu u Nišu biti hitno promenjeno.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde