Naslovna Društvo Kraljevski par Karađorđević obišao školu u Donjoj Trnavi

Kraljevski par Karađorđević obišao školu u Donjoj Trnavi

143
0
PODELI

Novoizgrađeni deo osnovne škole u Gornjoj Toponici „Branislav Nušić“, zvanično je otvoren posetom prestolonaslednika Aleksandara Karađorđevića i Princeze Katarine. Celokupna zgrada je renovirana i opremljena školskim nameštajem i  neophodnom opremom. Škola je dobila 23 školske klupe i 46 stolica, tri stolice za nastavnike, belu školsku tablu, ormar, tri klima uređaja i video nadzor a ovom prilikom uručena je donacija u vidu klima uređaja, šporeta i frižidera.

Ukupna vrednost donacije za protekle dve godine iznosi oko 35 hiljada evra, a sredstva su obezbeđena donacijom doktorke Ilejn Lejkok, koja je više od 20 godina bila medicinski savetnik za humanitarnu organizaciju Lajflajn, čiji je pokrovitelj princeza Katarina. 

“Zahvaljujemo i doktorki Ilejn Lejkok koja mnogo voli našu zemlju i ljude koji žive u Nišu i njegovoj okolini”, rekao je prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević.

On je dodao da je srećan što je mogao da posetu školu u Donjoj Trnavi, a isto osećenje deli i princeza Katarina.

“Osećam se dobro kada vidim kako su naša deca srećna. Oni su naša budućnost. Moja prijateljica Ilejn Lejkok radi puno za Niš, a zajedno radimo  više od 25 godina. Želimo da dođemo opet, da vidimo kako još više možemo da pomognemo”, kazala je princeza Katarina Karađorđević i pozvala mališane da budu njeni gosti na Dvoru.

Škola u Donjoj Trnavi godinama sarađuje sa   doktorkom Lejkok škola sarađuje već godinama.

“Saradnja sa gospođom Lejkok traje sigurno pet, šest godina. Novac jeste bitan, ali pažnja koju imamo s njihove strane je nešto što se novcem ne može izraziti. U školi, isturenom odeljenju u Gornjoj Toponici, osim zidova, sve je praktično novo, od utičnice do klupa. Sada imamo još jednu dodatnu prostoriju, vešenamensku učionicu, koja nam je na ovaj broj dece, bila veoma potrebna”, istakao je Marko Ristić, direktor OŠ  Branislav Nušić”.

Svečanom otvaranju novih prostorija u školi i dočeku kraljevskog para prisustvovali su i predstavnici Grada Niša i Školske uprave, ali i predsednik graske opštine Crveni Krst, Miroslav Milutinović, na čijoj teritoriji se nalazi škola.

“Povod našeg dolaska je i Dan škole, 134.godine postojanja, a i prilika da se kraljevskom visočanstvu zahvalimo na donaciji. Oni pomažu ne samo u obasti obrazovanja, već i u obasti zdravstva”, kazao je predsednik Gradske opštine Crveni Krst profesor dr Miroslav Milutinović.

Centralna osnvna škola  “Branislav Nušić” u Donjoj Trnavi ovom prilikom obeležila je 134.godine  postojanja. Škola ka kojoj gravitiraju učenici iz devet sela na severu Niša, i koja ima pet isturenih odeljenjaima više od 260 učenika.

Nakon posete Gornjoj Toponici, Kraljevski par posetio je Opštu bolnicu u Aleksincu i isporučio 8 električnih kreveta za odeljenje intenzivne nege ukupne vrednosti 26.500 evra. Ova donacija omogućena je saradnjom sa humanitarnom organizacijom Project C.U.R.E, iz Denvera u Koloradu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde