Naslovna Sve vesti Niš Ambasador Finske u poseti Nišu

Ambasador Finske u poseti Nišu

140
0
PODELI

Ambasador Finske u Srbiji Kimo Lahdevirta boravio je danas u Nišu,gde je razgovarao sa gradonačelnikom Darkom Bulatovićem.

U srdačnom razgovoru bilo je reči o mogućnostima da se finska uključi u investiranje u oblasti IT tehnologije na ovom područiju kao i da se unapredi saradnja i u drugim oblastima sa ovom skandinavskom zemljom.

“Posebnu pažnju smo posvetili IT oblasti  koja jeste naš potencijal i naša prednost i u toj oblasti nas očekuje bolja sradnja. Razgovarali smo i o kulturnoj saradnji i produbljivanju boljih odnosa između naših naroda i države. Finska  zaslužuje da mnogo više znamo o njoj kao što Finci treba da znaju više o nama”, kazao je gradonačelnik Darko Bulatović.

Ambasador Lahdevirta rekao je da Finska posluje u Srbiji kroz nekoliko kompanija,a posebno je istakao primer brenda ”Kone” koji se bavi ugradnjom liftova i eskalatora i koji ima poslovni centar u Srbiji.

“Veliko mi je zadovoljstvo da sam danas u Nišu i ovo je moja prva poseta gradu. U Nišu postoje dve firme iz Finske ali postoji potencijal za mnogo bolju sradnju u budućnosti jer je  grad Niš koji se razvija u svim sektorima, a najviše u IT sektoru”, kazao je ambasador Finske u Srbiji.

Finska je 2017.obeležila sto godina nezavisnosti, a sa Srbijom ima diplomatske odnose već više od 90 godina.

                                                                                                  

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde