Naslovna Sve vesti Niš Ženska fudbalska reprezentacija posetila OŠ “Kole Rašić”

Ženska fudbalska reprezentacija posetila OŠ “Kole Rašić”

263
0
PODELI

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije sutra u  Nišu dočekuje reprezentaciju Austrije u trećem kolu kvalifikcija za Evropsko prvenstvo. Dan pred važnu utakmicu pre koje su zabeležile dve značajne pobede fudbalerke su posetile OŠ Kole Rašić. Učenici su ih dočekali u holu škole, a njihov ulazak propraćen je burnim aplauzom.

Dobrodošlicu su đaci poželeli i Jovani Stojanović koja je nekada bila đak ove škole i koja se ovom prilikom zahvalila svim nastavnicima koji su je na samom početku njene sportske karijere podržali i bili njen vetar u leđa. Inače, pored Jovane u reprezentaciji su još dve Nišlijke, Aleksandra Lazarević i Milica Stanković.

“Osnovna škola “Kole Rašić puno pažnje poklanja sportu i zdravim stilovima žovota, a dolazak sportistkinja koje su uz to i reprezentativke je pravinačin da deci pokažemo put kojim treba da idu, da im pokažemo koliko je važno baviti se sportom i uspeti u tome”, kazao je direktor škole Saša Tončev.

Reprezentativke u fudbalu koje će sutra uveče braniti boje Srbije u Nišu podelile su đacima lopte koje su potpisale, a učenici su pohrlili da se slikaju sa njima i tako susret ovekoveče fotografijama. Nije izostalo ni kolo koje su igračice zaigrale u holu škole sa đacima, a nakon toga je odigrana i utakmica u kojoj se nisu brojali golovi.

Velika mi je čast što sam danas ovde, da mogu da budem sa decom škole koju sam i ja zvaršila. Moram da priznam da ima malo pozitivne treme jer igram pred niškom publikom u gradu u kome sam naučila da igram fudbal u ŽFK “Mašinac”. Sigurna sam da će devojke u ovoj utakmici dati sve od sebe i ostaviti srce na terenu”, kazala je Jovana Stojanović.

Selektor  Predrag Grozdanović se zahvalio na pozivu škole.

“Deca su sa oduševljenjem dočekala reprezentativke a ja se nadam da će devojke sutra dobrom igrom i pobedom da im se oduže na pravi način”, kazao je Grozdanović. “Startovali smo u kvalifikacijama sa dve pobede, ali nas sada očekuje teška utakmica. Reprezentacija Austrije je kvalitetan protivnik iz samog vrha evropskog i svetskog ženskog fudbala. Mislim da smo  sazreli kao tim, devojke su pametne, znaju šta ih očekuje i spremne su za utakmicu. Nišlijama će sutra prirediti pravi spektakl, da će dati svoj maksimum, napravito dobar rezultat i obradovati sve Nišlije”.

Učenici ove škole će sutra sa roditeljima biti i na stadionu gde će srcem bodriti naše reprezentativke na putu do Evrepskog prvenstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde