Naslovna Kultura U galeriji NKC-a izložba likovnih umetnika iz Kruševca

U galeriji NKC-a izložba likovnih umetnika iz Kruševca

175
0
PODELI
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Otvaranje izložbe Udruženja likovnih umetnika Kruševac u utorak  zakazano je za 8. oktobar u Galeriji Niškog kulturnog centra sa početkom od 19 časova. Na izložbi će se predstaviti 23 autora, 19 članova Udruženja i četiri gosta po pozivu Umetničkog saveta.

“Poklonici likovnog stvaralaštva grada su kroz razmene ULUK-a sa drugim udruženjima i ustanovama kulture, organizacije godišnjih izložbi, potom samostalnih izložbi svojih i gostujućih autora, likovnih kolonija i predavanja, imali prilike da pogledaju stvaralaštva više od stotinu umetnika iz oblasti slikarstva, vajarstva, grafike, crteža, primenjenih umetnosti i multimedija. Postala ja praksa da po pozivu umetničkog saveta na grupnim izložbama učestvuju i gostujući umetnici, a zadovoljstvo je da su na ovoj izložbi sa Kruševljanima i Anica Radošević-Babić, Branimir Karanović, Tamara Žderić i Tamara Đorđević.” navode u NKC-u.

Postavke umetnika u okviru udruženja su se za kratko vreme visoko pozicionirale ne samo u kulturnom životu grada, već su svoje mesto pronašle i na široj likovnoj sceni. Konstataciji svedoče u prilog izložbe realizovane u Likovnom salonu Doma kulture u Čačku 2012, Modernoj galeriji Kulturnog centra u Gornjem Milanovcu 2013, Ustanove kulture Palilula u Beogradu 2014. i Centru za kulturu Brus iste godine, te izložbi u Galeriji Kulturnog centra u Paraćinu 2015, Likovnom salonu Doma kulture u Trsteniku 2016, Galeriji ’73 u Beogradu i NKC Niš tokom 2017, Gradskoj galeriji u Kraljevu 2018. i Galeriji Savremene umetnosti u Požarevcu tokom 2019.

Članovi udruženja su pripadnici raznih generacija, različiti po oblikovanju likovnog jezika, od onih koji su na našoj sceni prisutni već nekoliko decenija do onih mlađih kojima su ove izložbe prve značajnije po okončanju studija. Izložbe nude informaciju o trenutnom stanju kruševačke likovne scene, dok su dela ogledala pojedinaca, društva i vremena u kojima su nastajala.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde